Hlavní obsah

Jihlava - Plzeň 1:2Bakoš trefou v nastavení udržel Plzni stoprocentní bilanci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Ikaunieks 1 : 0
64. Hrošovský 1 : 1
90. Bakoš 1 : 2
Záznam online reportáže

Urputnou dřinu až do posledních vteřin místo idylického naladění na odvetu play off Evropské ligy absolvovali fotbalisté Plzně. V Jihlavě inkasovali nejrychlejší gól sezóny, a pak po hodně lopotném výkonu díky trefě Bakoše shrábli přeci jen tři body.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Brankář Plzně Matúš Kozáčik (vlevo) a Davis Ikaunieks z Jihlavy (vpravo) v duelu čtvrtého kola HET ligy.

Článek

Šest změn udělal plzeňský trenér Vrba v základní sestavě ve srovnání se čtvrtečním duelem v play off Evropské ligy proti Larnace. Jen na lavičce zůstali Hruška, Pilař, Hořava, Kolář, Bakoš, v nominaci vůbec nebyl Hubník.

V plzeňské brance naskočil poprvé od května brankář Kozáčik, ale nebyl to radostný návrat. Domácí totiž udeřili z prvního útoku už po sedmadvaceti vteřinách, když nakopnutý míč propadnul mezi Hájkem s Limberským a dobíhající Ikaunieks uklidil balón přesně k tyči - 1:0.

Západočeši se na první trefu Jihlavy v sezóně snažili bleskově odpovědět, jenže po Kopicově přihrávce dokázal Krmenčíkovu ránu vytěsnit Rakovan na břevno, poradil si se střelou Čermáka zpoza velkého vápna a zkrotil i pokus Řezníka z deseti metrů po rohovém kopu.

O co usilovnější byla snaha Plzně v ofenzivě, o to průchodnější byla defenziva hostů, která absolutně nefungovala. Jihlavští svědomitě bránili, dostupovali protihráče a z brejků byli nesmírně nebezpeční. Po centru Keresteše ve 25. minutě Kozáčik skvostně lapil gólovou ránu Ikauniekse a dorážející Klíma pálil mimo. Vzápětí pak autor jihlavské branky po přihrávce Hronka promarnil další slibnou šanci.

Těsně před poločasem pak Západočeši dostali ještě jednu šanci srovnat skóre, když po rohovém kopu Kopic poslal zpoza velkého vápna ostrou přihrávkou na branku, ale Krmenčíkovi snažícímu se o teč chybělo pár centimetrů.

Po obrátce Plzeňští měli hru pod kontrolou, dokázali držet míč a solidně kombinovat, jenže to vše jen ve vzdálenosti, která nebyla pro Jihlavu nebezpečná. Vysvobození zařídil Hrošovský, který zpoza velkého vápna poslal míč přesně k tyči.

Západočeši pak ještě více sevřeli domácí borce, jenže s výjimkou Bakošova zablokovaného pokusu vůbec nedokázali Rakovana vinou vlastní nepřesností či netrpělivosti útočníků chytajících se do ofsajdové pasti vůbec ohrozit.

Zato domácí z první nebezpečné akce mohli navýšit náskok, když na malém vápně neobsazený Dvořák hlavičkoval přesně k tyči, ale Kozáčik dokázal míč lapit.

V hektickém závěru pak zachoval Plzni stoprocentní bodovou bilanci Bakoš, který se po rohu Zemana položil do balónu a skóroval - 1:2.

Vysočina Jihlava - Viktoria Plzeň 1:2 (1:0)
Branky: 1. Ikaunieks - 64. Hrošovský, 90. +3Bakoš. Rozhodčí: Julínek - Pospíšil, Antoníček. ŽK: Zoubele, Vaculík - Hájek, Řezník. Diváci: 4013.
Jihlava: Rakovan - Nový, Tlustý, Krejčí, Keresteš - Vaculík - Hronek, Zoubele (89. Štěpánek), Ikaunieks, Novotný (67. Popovič) - Klíma (73. Dvořák). Trenér: Kopecký.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hejda, Hájek, Limberský - Hrošovský, Živulič (38. Bakoš) - Kopic (87. Řezníček), Čermák (80. Hořava), Zeman - Krmenčík. Trenér: Vrba

Reklama

Související témata: