Hlavní obsah

Ani nadšení, ani zklamání. Zlínský útočník Železník psal hned po losu do Kodaně

Zlín

Ani velké nadšení, ani zklamání. Fotbalisté Zlína přijali los skupiny Evropské ligy s mírnými rozpaky. Nevyšlo jim přání nastoupit proti hvězdnému mužstvu typu Arsenalu či AC Milán, skupina F s dánskou Kodaní, ruským Lokomotivem Moskva či moldavským Šeriffem Tiraspol je však podle mnohých po sportovní stránce hratelná.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Miloš Kopečný ze Zlína, Alvin Mateus Fortes z Brna a Lukáš Železník ze Zlína.

Článek

„Naši fanoušci jsou možná trochu zklamaní. Asi čekali aspoň jednoho věhlasnějšího soupeře. Pro nás to však bude i tak obrovský zážitek. Naprostá většina z nás si zahraje takové zápasy poprvé v kariéře," říká bezprostředně po losu zlínský kapitán Tomáš Janíček.

Za nejatraktivnějšího protivníka pokládá Kodaň. „Nejsilnější bude ale asi Lokomotiv. Všech šest utkání pro nás bude složitých, protože v této fázi evropských pohárů už není slabých soupeřů. Moc se na ně těšíme, budeme se snažit odvést na hřišti maximum," slibuje Janíček.

Útočníkovi Lukáši Železníkovi udělal los radost. „My jsme rádi za každého soupeře, všechny zápasy si užijeme," tvrdí. Okamžitě poslal esemesku českému obránci Michaelu Lüftnerovi, bývalému spoluhráči ze Slavie, který od začátku této sezóny v Kodani působí. „Vzkázal jsem mu, že se má na co těšit. K nějakému dalšímu hecování ještě asi dojde," domnívá se.

Cesty do východních destinací Železníka neděsí. „Už jsme si ale říkali, že si musíme pořídit do Ruska zimní bundy a teplé ponožky," vtipkoval. Když se začaly losovat týmy ze čtvrtého koše, líbila se mu kupříkladu skupina E s Lyonem a Evertonem. „Nevyšlo to, ale i tak bude pro nás každé střetnutí velikým svátkem," je přesvědčený.

Kouč Páník je nadšený ze stadiónů

Kouč Fastavu Bohumil Páník si liboval, že všichni tři soupeři Zlína mají krásné stadióny. „A zejména Kodaň a Lokomotiv jsou velká mužstva. Pokud se kluci chtějí střetnout třeba s anglickým celkem, musí postoupit do další fáze soutěže. Tak to před ně postavím," usmívá se trenér.

Páníkovi hned dorazily na mobil gratulace k hratelné skupině. „Zdání může ale klamat. Rozpočty všech tří klubů jsou mnohem vyšší než náš. A třeba čtvrteční duel Plzně v Larnace ukázal, jak vysokou výkonnost mohou mít i papírově slabší týmy. My jsme moc rádi, že můžeme vůbec v takové společnosti být. Uděláme všechno pro to, abychom uhráli co nejvíc," předsevzal si.

Reklama

Související témata: