Hlavní obsah

Cestovní kancelář Slavia. Za soupeři v Evropské lize nalétá přes 16 tisíc kilometrů!

Praha

Cestovatelé z Edenu. Fotbalisté Slavie stráví na podzim spousty hodin v letadle, za soupeři ve skupině Evropské ligy (Astana, Maccabi Tel Aviv, Villarreal) nalétají přes 16 tisíc kilometrů! „Vzdálenosti jsou to značné, k tomu časové posuny. Bude to náročné. Ale vybírat jsme si nemohli," prohlásil trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jaroslav Šilhavý během odvety play off Ligy mistrů.

Článek

Pokud by červenobílí přešli přes APOEL do Ligy mistrů, čekaly by je nesmírně atraktivní střety s giganty v čele s Realem Madrid. Na Bílý balet, Dortmund a Tottenham se totiž ve skupině narazí jejich kyperský přemožitel.

„V první chvíli bychom prožívali velkou radost, kdyby takové kluby přijely do Edenu. Ale jak by se zápasy s nimi blížily, tak nevím," culil se Šilhavý. „Bylo by to určitě nádherné. Ale bohužel... Budeme muset sbírat zkušenosti přes Evropskou ligu," dodal kouč.

Namísto na San Bernabeu poletí sešívaní mimo jiné do daleké kazašské stepi. Právě Astana je nejvzdálenější destinací (téměř 4 tisíce kilometrů), následuje izraelský Tel Aviv (2600) a Villarreal (1600). „Kazachstán je daleko, ale není to problém, cestování k fotbalu patří. Sedneme do letadla, přiletíme tam a vysekáme je," culil se stoper Jiří Bílek.

„Favoritem skupiny je jednoznačně Villarreal. Je to extratřída. Astana je kazašský mistr, má v kádru plno cizinců, těžké zápasy nás čekají i proti Maccabi. Ale i my jsme silní, o postup se popereme," dodal Bílek, který toužil po konfrontaci s AC Milán.

Přání nevyšlo ani Šilhavému, který chtěl změřit síly s některým celkem z britských ostrovů. „Pro diváky i pro českou fotbalovou veřejnost to moc atraktivní soupeři nejsou. Ale kvalitou jsou silní. Prostě takhle to dopadlo, tak to také bereme. Začneme shánět informace o jednotlivých mužstvech," doplnil Šilhavý.

Reklama

Související témata: