Hlavní obsah

Jsme zklamaní, netají Vrba. Plzeň si přála jiného soupeře než Steauu

Nikdo se jim nediví, že je los namíchl. Fotbalisté Plzně narazí hned ve skupině Evropské ligy na rumunský tým FCSB, svého kata z nedávného 3. předkola Ligy mistrů. Právě v Bukurešti navíc podzimní pouť začnou. „Jsme trošku zklamaní, že budeme znovu hrát se Steauou. Představovali jsme si, že budeme hrát s jiným soupeřem,“ netají trenér Pavel Vrba. Dalšími soupeři Viktorie pak jsou Hapoel Beer Ševa a Lugano.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Filipe Teixeira z hostujícího celku FCSB a plzeňský kapitán Daniel Kolář.

Článek

Dají-li stranou rumunský přízrak, skupina zase není až tak hrozivá. „Je určitě hodně zajímavá jak pro diváky, tak pro nás. Věřím, že do druhého místa bychom mohli být," hodnotí kouč Pavel Vrby vyhlídky pro klubový web.

„Steauu známe dobře, o Izraelcích víme, že přes Maribor neprošli do Ligy mistrů. Lugano neznám, informace budeme teprve shánět," líčí Vrba.

Sám měl představu úplně jinou. „Před losem jsme tipovali a já ani jednoho soupeře netrefil. Chtěl jsem Kolín, Young Boys a Arnhem," usmívá se kouč Viktorie.

Na postup si hráči věří

„Spokojení jsme tak napůl. Soupeři nejsou úplně atraktivní, ale kvalitní. Určitě se pokusíme postoupit," ujišťuje stoper Lukáš Hejda.

„Vycházet můžeme z nedávných zápasů s Bukureští, spolu s ní bude nejtěžší také Beer Ševa. Ale skupina je určitě hratelná na postup," dodává Hejda, jemuž se splnilo přání aspoň v případě Lugana.

„Pokud jde o Steauu, máme šanci na odvetu. A celkově pak i na postup ze skupiny," věří záložník Patrik Hrošovský. „Lugano neznám, izraelský soupeř bude stejně těžký jako rumunský," očekává středopolař, jemuž ani jedno přání nevyšlo.

Reklama

Související témata: