Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 4:0Sešívaní zaplašili zklamání, kanonádou poslali Bolku na dno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Van Buren 1 : 0
40. Van Buren 2 : 0
70. Přikryl (vlastní) 3 : 0
82. Sobol 4 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Dali zapomenout na zklamání z vyřazení v play off Ligy mistrů. Fotbalisté pražské Slavie v 5. kole domácí soutěže porazili Mladou Boleslav jasně 4:0. Sérii ligové neporazitelnosti pod koučem Šilhavým tak natáhli na 31 zápasů a už jen dva jim zbývají k vyrovnání rekordu Sparty. Hrdinou utkání byl Nick van Buren, nizozemský útočník si dvěma góly otevřel střelecký účet v české lize. Brankář Jan Laštůvka pak od začátku soutěže stále neinkasoval. Středočeši jsou poslední, jednu neuvěřitelnou branku si dali sami.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mick van Buren ze Slavie Praha a jeho gólová hlavička na 1:0 během utkání s Mladou Boleslaví v 5. kole HET ligy.

Článek
Fotogalerie

Slavia vsadila na stejnou sestavu jako v neúspěšné středeční odvetě s APOEL Nikósie, jen zraněného Stocha nahradil Zmrhal.

Bolka poprvé poslala mezi tyče brankáře Agajeva. Reprezentant Ázerbájdžánu si ovšem neprůstřelnost v české lize neudržel ani čtvrt hodiny. Sešívaní konečně předvedli akci, k níž se v play off Ligy mistrů ani jednou nedopachtili. Hušbauer se na křídle otočkou zbavil obránce, přesně odcentroval a Van Buren vstřelil hlavou svůj první gól v české lize.

Středočeši se v tu chvíli propadli až na poslední místo průběžné tabulky. První kloudnou akci předvedli až ve 33. minutě. Mebrahtu sklepl dlouhý pas na Chramostu, střelec ovšem sám před Laštůvkou selhal a branku netrefil. O chvíli později obrana sešívaných zaspala podruhé a měla štěstí, že si Mebrahtu a Stronati překáželi a na pořádné zakončení nedošlo.

Boleslav za liknavost v zakončení tvrdě zaplatila. Bořil se Zmrhalem hravě vyšachovali její obranu a Van Buren z malého vápna do prázdné branky snadno zaznamenal svou druhou trefu v zápase.

Druhý poločas už byl jen pokračováním pádu Mladé Boleslavi až na samé dno. Její zmar podtrhl neuvěřitelný vlastní gól. Přikryl zahrál od postranní čáry dlouhou malou domů, debutant Agajev si míč zpracovával - ale pod kopačkou ho nechal proklouznout do sítě.

Čtvrtý gól střídajícího Sobola naložil Bolce pořádný debakl.

Fotbalová liga - 5. kolo:
Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 4:0 (2:0)
Branky: 14. a 40. Van Buren, 76. vlastní Přikryl, 82. Sobol. Rozhodčí: Franěk - Moláček, Kříž. ŽK: Jugas - Mareš, Da Silva. Diváci: 10 911.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Ngadeu, Bořil - Rotaň, Souček - Danny (63. Sýkora), Hušbauer (79. Altintop), Zmrhal (72. Sobol) - Van Buren. Trenér: Šilhavý.
Ml. Boleslav: Agajev - Pauschek, Da Silva, Stronati, Fleišman - Takács (70. Jánoš), Mareš - Přikryl, Ljovin (80. Fabián), Chramosta (46. Komličenko) - Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava