Hlavní obsah

Lacko v Mostě navýšil vedení v ME tahačů, na pódiu byl i Vršecký

Most

Oba piloti týmu Buggyra Adam Lacko i David Vršecký v dnešních závodech mistrovství Evropy tahačů v Mostě vybojovali umístění na stupních vítězů. Lacko, jenž vede průběžné pořadí šampionátu, vyhrál třetí jízdu Czech Truck Prix, Vršecký byl ve čtvrté druhý a dosáhl nejlepšího výsledku v sezóně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Vítěz třetí jízdy Adam Lacko s trofejí.

Článek

Lacko si díky triumfu v první nedělní jízdě, která byla tradičně lépe bodově ohodnocená, a následnému sedmému místu ve druhém závodě upevnil vedení v seriálu. Po šesti z devíti závodních víkendů má na druhého Jochena Hahna z Německa náskok 60 bodů. Na severu Čech se největšímu rivalovi vzdálil o dva body. Buggyra nadále kraluje i Poháru konstruktérů.

"Situace je příjemná, o tom vím, ale o titulu zatím nepřemýšlím a soustředím se na nejbližší závod," řekl Lacko spolupracovníkovi ČTK. "Když to ale půjde tímto stylem, je dobře našlápnuto," usmíval se již v sobotu, kdy byl druhý a čtvrtý.

K nedělní výhře, jubilejní desáté v sezóně, nakročil již v kvalifikaci, kterou ovládl. Jistě si poté vedl i v závodě, který vyhrál stylem start - cíl. "Nebylo to tak jednoznačné, jak se na první pohled mohlo zdát, ale povedlo se," řekl Lacko. V závěrečné jízdě víkendu potom zbytečně neriskoval. "Vzhledem k tomu, jak jel David takticky naprosto skvěle, jsem měl dobrý přehled o tom, jak si vedou moji největší soupeři. Nemělo smysl se někam hnát za každou cenu a riskovat hloupý předjížděcí manévr a ztrátu bodů," doplnil dvaatřicetiletý jezdec.

První Vršeckého stupně vítězů od návratu

Vršecký se v průběhu sezóny do šampionátu vrátil po tříleté přestávce a v neděli se dočkal prvního umístění na stupních vítězů. "Závěr byl ale hodně napínavý. Na začátku posledního kola mi praskl brzdový kotouč na pravém předním kole, a když jsem slyšel v závěrečném kole zvuky vpředu na nápravě, tak jsem si nebyl jistý, zda mě soupeři nakonec nepředjedou," uvedl Vršecký, jehož hlavním úkolem je nyní pomáhat Lackovi a týmu. "Takže z víkendu mám velkou radost, protože Adam i tým zvýšili bodový náskok v šampionátu," podotkl dvojnásobný evropský mistr.

Bod do hodnocení ME si dnes připsal i František Vojtíšek, který byl ve třetí jízdě desátý. Zkušený jezdec mohl dopadnout mnohem lépe, neboť cílem projel jako šestý. Dostal však penalizaci za překročení rychlostního limitu 160 km/h.

Závod mistrovství Evropy tahačů v Mostě:
Třetí jízda:
1. Lacko (ČR/Buggyra) 22:46,340
2. Hahn (Něm./Iveco) -2,753
3. Albacete (Šp./MAN) -6,226
7. Vršecký (ČR/Buggyra) -30,101
10. Vojtíšek (ČR/MAN) -39,964
Čtvrtá jízda:
1. Brereton (Brit./MAN) 23:02,926
2. Vršecký -7,771
3. Halmová (Něm./MAN) -8,251
7. Lacko -9,807
15. Vojtíšek -50,217
Průběžné pořadí ME:
1. Lacko 278
2. Hahn 218
3. Halmová 209
8. Vršecký 73
22. Vojtíšek 2
Pohár konstruktérů:
1. Buggyra Racing 378
2. Team Reinert Adventure 341
3. Die Bullen von Iveco Magirus 334

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint