Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 5:2Třinec i díky dalším gólům Marcinka porazil Plzeň

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Marcinko 1 : 0
18. Polanský 2 : 0
28. Růžička 3 : 0
34. Marcinko 4 : 0
39. Kindl 4 : 1
43. Gulaš 4 : 2
60. Adamský 5 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince v domácí extraligové premiéře porazili Plzeň 5:2. Dalšími dvěma brankami se o to přičinila nová posila Tomáš Marcinko, který v barvách Ocelářů stihl za úvodní dvě kola už čtyřikrát skórovat. Plzeň na ledě Slezanů neodehrála špatný zápas, ale nabrala čtyřgólovou ztrátu, kterou už nestihla dohnat.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Plzně Miroslav Svoboda inkasuje první gól. Druhý zleva je třinecký útočník Tomáš Marcinko, v popředí zády Michal Moravčík z Plzně.

Článek

Přestože Třinec vyhrál první dvacetiminutovku na góly 2:0 a na střely na branku dokonce 15:4, čísla příliš přesně dění na ledě nevystihovala. Škoda totiž v úvodu utkání byla aktivnější, ale Indrák v největší příležitosti promáchl před prázdnou brankou.

Až pak začali na plzeňskou branku dorážet také Oceláři. Extřinecký brankář Svoboda ve 13. minutě vychytal individuální průnik Draveckého, ale v 16. minutě už nemohl nic dělat proti Marcinkovi, který zblízka po šťastném odrazu zametl kotouč do sítě.

Druhý gól Třinec už se zrodil po vypracované akci. Polanský zpoza branky hbitě a poslepu přihrál Petružálkovi, který z voleje zavěsil podruhé a domácí měli najednou během dvou minut o dva góly navrch.

Oceláři se zklidnili a utěšeně navršovali skóre. Po tlaku v útočném pásmu hosté nedokázali odpálit kotouč do bezpečí a Růžička zblízka dorazil puk za Svobodu. Marcinko si navíc v 34. minutě dovolil v brankovišti drzou kličku, kterou v přesilovce pět na čtyři zasunul opět puk za Svobodu a zvýšil už na 4:0.

Západočeši ani přesto nesložili zbraně. Jediný gól je pokropil živou vodou. V 39. minutě proklouzl Hrubcovi mezi betony Kindlova teč a Plzeň se do třetí části vrátila velkým tlakem, kterou ještě přiživila další trefa. Gulaš nahodil puk před branku a třinecký obránce Linhart bruslí akci dokončil vlastním gólem.

Domácí závěr dohrávali bez zraněného Petružálka, který odkulhal do kabiny, ale takřka tříminutové power play Plzně odolali a 58 sekund před koncem gólem do prázdné branky rozhodl Adamský.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 16. Marcinko, 18. Polanský (J. Petružálek, M. Doudera), 28. Martin Růžička (Adamský), 34. Marcinko (Roth, Dravecký), 60. Adamský (Dravecký, Marcinko) - 39. Kindl (Kracík), 43. Gulaš (Schleiss). Rozhodčí: Kika, Hradil - Ganger, Gebauer. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. Diváci: 4496.
Třinec: Hrubec - Krajíček, Adámek, Linhart, Roth, D. Musil, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - J. Petružálek, Polanský, Adamský - Irgl, M. Kovařčík, Dravecký - Jank, Cienciala, Svačina. Trenéři: Varaďa a Zadina.
Plzeň: M. Svoboda - Moravčík, Jones, Kadlec, Pulpán, Kvasnička, Čerešňák, D. Sklenička - Gulaš, Mertl, P. Straka - D. Kubalík, Stach, Indrák - Kratěna, Kracík, Kindl - Schleiss, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Vlasák a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice