Hlavní obsah

Olomouc - Vítkovice 2:4Olomouc podruhé prohrála, doma nestačila na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Olesz 0 : 1
43. Holec 1 : 1
44. Kurovský 1 : 2
54. Roman 1 : 3
57. Knotek 2 : 3
59. Lev 2 : 4
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce prohráli ve druhém kole extraligy s Vítkovice 2:4 a stále tak čekají na první bodový zisk v sezóně. Hosté si naopak i díky dvěma gólům vstřeleným v přesilových hrách a brance v oslabení připsali první výhru v novém ročníku nejvyšší soutěže.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

David Šťastný ze Zlína a brankář Patrik Bartošák z Vítkovic.

Článek

Úvodní šance měli domácí při vyloučení hostujícího Výtiska. Knotek tečoval střelu Hodka do boční konstrukce a Strapáčovu dělovku z přihrávky parádně vytáhl ramenem Bartošák.

Olomouc měla převahu, hrála tři přesilovky, v té třetí Skladaný zblízka vysoko přestřelil sám před vítkovickou brankou. Ve čtvrté přesilovce poté trefil Jergl horní tyč branky hostí.

Vítkovice se dostaly do šance také ve své první početní převaze. Konrád zachraňoval domácí při nebezpečných střelách Olesze, Deje a Slobody, jehož ránu vyrazil slovenský reprezentant v dresu Olomouce maskou.

Ve druhé části šel na čtyři minuty na trestnou lavici domácí Roman Vlach a hosté už v polovině přesilovky skórovali, když se po střele Deje prosadil před brankou Olesz. Ve 34. minutě faulovali domácí opět vysokou holí a hosté hráli krátkou dvojnásobnou přesilovku. Hanáci se tentokrát ubránili.

Ve 43. minutě Olomouc vyrovnala. Při signalizovaném vyloučení byli Hanáci v šesti a Holec střelou nad lapačku překonal Bartošáka. Vítkovice ale rychle odpověděly, když Kurovský tečoval do šibenice nahození Hrbase. Hned vzápětí mohl vyrovnat z brejku Birian, přestřelil však Bartošákovu branku.

Hra se přelévala z třetiny do třetiny, Lev trefil v brejku v oslabení horní tyč. V 54. minutě Vítkovice využily další přesilovku, když se na brankovišti prosadil Roman. O minutu později však Olomouc snížila, Bartošák však posunul branku dříve, než do ní vletěl kotouč. Gólman hostů dostal dvouminutový trest, který domácí využili. Na 2:3 snížil Knotek. Vyrovnat mohli Hanáci v další přesilovce, místo gólu však sami inkasovali, když se z brejku prosadil Lev.

2. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Vítkovice Ridera 2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Branky a nahrávky: 43. Holec (Jergl, Herman), 57. J. Knotek (Houdek, Buc) - 23. Olesz (Dej, Trška), 44. Kurovský (Š. Stránský, Hrbas), 54. O. Roman (Tybor, Sloboda), 59. Lev. Rozhodčí: R. Čech, Hejduk - Barvíř, Hanzlík. Vyloučení: 9:11, navíc Ondrušek (Olomouc) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4674.
Olomouc: Konrád - Ondrušek, Houdek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, L. Galvas, J. Galvas - Buc, J. Knotek, Strapáč - Skladaný, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - Jergl, Řípa, Laš. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Vítkovice: Bartošák - Urbanec, Hrbas, Klok, Sloboda, Výtisk, Trška, Baranka - D. Květoň, O. Roman, Tybor - Olesz, Lev, P. Zdráhal - Kucsera, Kolouch, Dej - Kurovský, Š. Stránský, Sztrurc. Trenéři: Petr a Trnka

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín