Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 10:0Plzeň potupila soupeře. Hattrickem pomohli Mertl a Kubalík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Mertl 1 : 0
12. Kindl 2 : 0
22. Kubalík 3 : 0
36. Stach 4 : 0
36. Kratěna 5 : 0
44. Indrák 6 : 0
49. Kubalík 7 : 0
50. Mertl 8 : 0
53. Mertl 9 : 0
54. Kubalík 10 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně uštědřili ve 3. kole extraligy Olomouci debakl 10:0 a i podruhé v novém ročníku doma naplno bodovali. O své výhře rozhodli již dvěma góly v první třetině a poté stav osmi góly navýšili. Hattrickem k drtivému vítězství pomohli útočníci Tomáš Mertl s Dominikem Kubalíkem. Hanáci naopak stále čekají na první bodový zisk v nové sezóně.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Straka z Plzně (vlevo) se raduje z gólu do branky olomouckého brankáře Branislava Konráda (uprostřed zády) v utkání 3. kola ELH.

Článek
Fotogalerie

Domácí se dostali rychle do tempa díky vyloučení Houdka, Olomoučtí ale oslabení obětavě ubránili. V páté minutě však u zadního mantinelu Konrád zaváhal při rozehrávce a po neúspěšné střele Petra Straky pohodlně otevřel skóre do odkryté branky Mertl. Vzápětí po dlouhém pasu Kadlece Kubalík po samostatném úniku pálil vedle.

Z náporu Indiánů se hosté vymanili až při přesilovce a po jejím skončení pořádně prověřil gólmana Svobodu na brankovišti dorážející Buc. Poté opět převzali iniciativu domácí a po Gulašově akci trefil nekrytý Mertl levou tyč olomoucké branky. Ve 12. minutě se protáhl až před Konráda rozjetý Kindl a povedeným bekhendovým blafákem zvýšil na 2:0.

Na začátku prostřední části sice hosté zahrozili přečíslením dvou na jednoho, které pokazil nepřesnou přihrávkou Holec. Již z protiútoku ovšem po rychlé kombinaci zblízka nepřekonal Konráda Stach. Vzápětí si domácí centr spravil chuť přesnou asistencí na Kubalíkovu gólovou střelu bez přípravy.

Olomoučtí nestíhali bruslařsky a dostali se pod tlak. Přečkali však další šanci Kubalíka a proti voleji Kodýtka se skvěle přesunul Konrád. V polovině utkání dokonce ve vlastním oslabení zahrozil slabě zakončující Skladaný.

Během pokračující plzeňské početní výhody Mertl dvakrát v dobré pozici ztroskotal na Konrádovi. Až ve 36. minutě potrestal zaváhání hostů při rozehrávce po vysunutí od Kubalíka přesně pod břevno mířící Stach. O 40 vteřin později navíc po opakované střele z pravého kruhu upravil na 5:0 Kratěna.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra hostů úplně rozpadla a ve 44. minutě se po šikovné přihrávce Pulpána trefil Indrák. Čtyři minuty na to skóroval podruhé v utkání po samostatném úniku Kubalík a za 56 vteřin prostupnou olomouckou obranu překonal po spolupráci s Gulašem Mertl.

Centr prvního útoku navíc v 53. minutě po rychlé akci dokončil hattrick. Rozložení hosté ještě o necelou minutu později umožnili potřetí v zápase skórovat i Kubalíkovi, který nikým neatakován ranou švihem z mezikruží uzavřel na potupných 10:0.

3. kolo hokejové extraligy
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 10:0 (2:0, 3:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 5. Mertl (P. Straka), 12. D. Kindl (Kodýtek, Kratěna), 22. D. Kubalík (Stach, Indrák), 36. Stach (D. Kubalík), 36. Kratěna (Kracík), 44. Indrák (Pulpán, Mertl), 49. D. Kubalík (Stach, Kadlec), 50. Mertl (Gulaš, P. Straka), 53. Mertl (Gulaš), 54. D. Kubalík (Stach, Indrák). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 4:6, navíc Strapáč (Olomouc) 10 min. Bez využití. Diváci: 4181.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, Kadlec, Kvasnička, D. Sklenička, Pulpán - Gulaš, Mertl, P. Straka - D. Kubalík, Stach, Indrák - Kratěna, Kracík, D. Kindl - Hollweg, Preisinger, Schleiss - Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar
Olomouc: Konrád - Houdek, Ondrušek, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, L. Galvas, J. Galvas - Buc, J. Knotek, Strapáč - Skladaný, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - Jergl, Řípa, Laš. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: