Hlavní obsah

Jihlava - Třinec 0:2Třinec vyhrál v Jihlavě, gólman Hrubec vychytal nulu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Adamský 0 : 1
26. Jank 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté jihlavské Dukly si po úvodním úspěchu s Mladou Boleslaví připsali druhou prohru za sebou, když ve třetím extraligovém kole na domácím ledě podlehli Třinci 0:2. Nováček soutěže vyšel poprvé střelecky naprázdno, Oceláři bodovali i ve třetím vystoupení v nové sezóně. Svými góly se o to postarali útočník Martin Adamský a obránce Bohumil Jank, čistí konto vychytal Šimon Hrubec.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Hokejisté Třince se radují z prvního gólu na ledě Jihlavy.

Článek
Fotogalerie

Třinečtí hokejisté dorazili do Jihlavy s denním předstihem a byl to právě hostující tým, který šel na Horáckém zimním stadiónu do vedení prakticky z první střely na branku. Premiéru v extralize zkazil jihlavskému brankáři Norovi Voldenovi, který poprvé dostal přednost před Škarkem, už ve čtvrté minutě úspěšnou dorážkou Adamský.

Dukla se tlačila za vyrovnáním, ale její největší možnost neproměnil v polovině úvodní třetiny Žálčík, který byl sice sám před Hrubcem, jenže střelou na bližší tyč těsně minul třineckou branku.

Domácím se stejně jako v předchozím kole na ledě jiného favorita soutěže pražské Sparty nedařila hra v početní převaze. Za dvě třetiny hráli celkem pět přesilovek - včetně zkrácené výhody pěti proti třem - ale branku Hrubce ve všech případech prakticky vůbec neohrozili.

Jestliže úvodní dějství bylo ještě vyrovnané, prostřední část hry patřila Třinci, který svou převahu také korunoval druhou brankou na konci 26. minuty, kdy Jank od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě.

Pro Jihlavu to byla studená sprcha a nepomohl jí ani oddechový čas. Třinec v klidu kontroloval průběh utkání. Oceláři si první přesilovku v duelu zahráli až před druhou přestávkou, ale ani oni v ní nebyli nikterak nebezpeční.

Utkání, jež nabídlo především spoustu osobních soubojů než šancí a hokejové krásy, bylo k vidění i v závěrečné části, ale na stavu 0:2 z pohledu domácích už se nic nezměnilo. A to i přesto, že Jihlava v samém závěru zkusila zariskovat s hrou bez brankáře.

3. kolo hokejové extraligy
HC Dukla Jihlava - HC Oceláři Třinec 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Adamský (Polanský, M. Doudera), 26. Jank (Rákos, Martin Růžička). Rozhodčí: M. Sýkora, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:7. Bez využití. Diváků: 5296.
Jihlava: Volden - De la Rose, Suchánek, Šidlík, Bryhnisveen, Ulrych, D. Kajínek - Macík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Protasenja, R. Hubáček, Diviš. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Třinec: Hrubec - Linhart, Adámek, Jank, Roth, M. Doudera, D. Musil - Rákos, Marcinko, Martin Růžička - Adamský, Polanský, Svačina - Dravecký, M. Kovařčík, Irgl - O. Kovařčík, Cienciala, Hrňa. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice