Hlavní obsah

Premiérový gól nováčka v NHL obstaral Čech

El Segundo

Tenhle historický záznam mu už nikdo nevezme! Český hokejový útočník Tomáš Hyka vstřelil premiérový gól Vegas Golden Knights, nového klubu NHL. Jeho tým však v přípravném duelu v rámci kempu noviců nakonec podlehl zelenáčům Los Angeles Kings 2:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Hyka během tréninku hokejové reprezentace v rámci předsezonního kempu v Praze.

Článek

Hyka se v Toyota Sports Center prosadil po pouhých 75 sekundách od zahájení zápasu, když si nabruslil mezi obránce a bekhendovou střelou mezi betony překonal brankáře Cala Petersena.

Soupeř však skóroval pětkrát v závěrečné třetině zápasu a slavil výhru. To už byl mezi třemi tyčemi Rytířů český brankář Jiří Patera, který dostal všech šest gólů. Jeho kolega Logan Thompson odchytal první půlku zápasu s čistým kontem.

„Je to skvělý pocit vstřelit gól hned v prvním utkání v novém týmu. Jen jsem zklamaný, že jsme nevyhráli," citoval někdejšího útočníka Mladé Boleslavi server nhl.com.

Pro čtyřiadvacetiletého českého forvarda, kterého Golden Knights podepsali letos v létě jako třetího v pořadí, bylo utkání obzvlášť specifické. Právě Los Angeles Kings ho draftovali v roce 2012 v 6. kole jako 171. v pořadí, ale šanci v klubu nikdy nedostal.

Účastník letošního světového šampionátu působil v zámoří již v letech 2011 až 2013, kdy hrál juniorskou ligu QMJHL.

Předsezónní kemp začne ve čtvrtek a o místo v mužstvu pro NHL bude vedle Hyky a Patery bojovat i útočník Tomáš Nosek.

Reklama

Související témata: