Hlavní obsah

McLaren spojí síly s Renaultem, dodrží Alonso slib a zůstane?

Praha

I když se na oficiální prohlášení ještě čeká, podle britského a německého tisku jde už o hotovou věc. Tým McLaren údajně splnil velké přání svého jezdce Fernanda Alonsa a ukončí spolupráci s dodavatelem motorů Hondou. Od příští sezóny by jim pohonnou jednotku měl dodávat Renault.

Foto: Max Rossi, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

Podle německého webu Motorsport.com se Renault dohodl s McLarenem na tříleté smlouvě a týmu by tedy motory měl dodávat v letech 2018 až 2020. McLaren tak splnil přání svému jezdci Fernandu Alonsovi, který byl s Hondou velmi nespokojený. Alonso letos startoval ve dvanácti Velkých cenách, bodoval ale jen dvakrát. Ze závodů musel většinou odstoupit právě kvůli poruše motoru.

Z toho už byl španělský jezdec velice rozladěný a hodně se spekulovalo, že bude chtít z týmu na konci letošního roku odejít. Když se však před pár dny začalo hovořit o tom, že McLaren začíná uvažovat o ukončení spolupráce s Hondou, šestatřicetiletý Alonso oznámil, že s rozhodnutím o pokračování u týmu ještě počká, až jak se situace vyvine.

Čí to byla chyba? Ecclestone má jasno

„Dám jim ještě šanci. Jsem součástí McLarenu, hodně jsme toho spolu prožili, proto si myslím, že si to zaslouží. Jednou z možností je změna dodavatele motoru. Počkám, co udělají a potom se rozhodnu,“ uvedl tehdy dvojnásobný světový šampión, který stále sní o zisku ještě jednoho titulu.

Se svým názorem na nové spojení McLaren-Renault hned přispěchal Bernie Ecclestone, bývalý šéf formule 1. „Dohoda mezi McLarenem a Renaultem je hotová. Alonso by měl u týmu zůstat, což je super zpráva. Nemyslím si ale, že bude McLaren s Renaultem spokojenější, než byl s Hondou. Nebyla to chyba Hondy, že to nefungovalo. Byla to vina McLarenu. Místo, aby s nimi spolupracovali, tak se každý den s nimi hádali. To považuji za hloupé, “ prohlásil na webu deníku Daily Mail šestaosmdesátiletý Brit.

Reklama

Související témata: