Hlavní obsah

Dukla - Baník 2:0Nováčka zničil Holenda. Dukla na Julisce dál válí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Holenda 1 : 0
71. Holenda 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Dukly jsou v nové sezóně na vlastním trávníku i nadále stoprocentní. V prologu 7. kola HET ligy porazili nováčka z Ostravy 2:0, když oba góly vstřelil Jan Holenda. Baník od návratu dejvického klubu mezi elitu na Julisce ještě nevyhrál a nepodařilo se mu to ani v pátek. Na tříbodový zisk tak čeká od prvního kola, kdy uspěl v Brně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Dukly Praha Jan Holenda během utkání s Baníkem.

Článek
Fotogalerie

Na Julisce jakoby tušili, kdo se v souboji domácích fotbalistů s Baníkem stane hlavní hvězdou. Jan Holenda se objevil na titulní straně zápasového bulletinu a právě on ve 4. minutě rozjásal více než tři tisíce diváků v ochozech. Holík načechral balón do šestnáctky a dvaatřicetiletý útočník měl dostatek času i prostoru zamířit hlavou přesně k levé tyči - 1:0!

Odpověď Baníku, který stále postrádal Milana Baroše, však mohla být blesková. Šikovný De Azevedo se prokličkoval do pokutového území a nepříjemně tečovanou střelou protáhl gólmana Radu. Brazilský záložník se dostal i k dorážce, jenže odkrytou bránu zblízka z úhlu překopl.

První půle nabídla atraktivní a ofenzívní podívanou. Po lahůdkovém centru Holendy měl druhý zásah na kopačce Mustedanagič, netrefil však míč podle představ. Ostrava se hnala za vyrovnáním. Hrubého pohotovou ránu ale lapil Rada, který o chvíli později vyboxoval také De Azevedovu ránu z přímého volného kopu.

Holenda pojistil tři body

Těsně před pauzou si oba celky vypracovaly velkou příležitost. Nejprve pálil jen do boční sítě ze slibné pozice Holík a na druhé straně trestuhodně přestřelil Stáňa, jenž přelstil stopera Ostojiče.

Po změně stran zahrozil jako první z trestného kopu domácí Podaný a poté si obrovskou možnost vytvořili hosté. Šašinka se uvolnil v pokutovém území a jeho dělovku bravurně vyrazil Rada.

Baník podporován početnou skupinou fanoušků prahl po vyrovnání, jenže obrana Pražanů ho do šancí nepouštěla. Naopak v 73. minutě přišel další klíčový moment střetnutí. Kušnír předložil balón Holendovi, který podruhé rozvlnil síť.

Ostravané se ve zbytku střetnutí ještě snažili o kontaktní trefu, Dukla si ale náskok už zkušeně pohlídala.

Dukla Praha - Baník Ostrava 2:0 (1:0)
Branky: 3. a 71. Holenda. Rozhodčí: Franěk - Mokrusch, Pospíšil. ŽK: Mustedanagič, Bilovský - Pokorný, Šindelář. Diváci: 3359.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Mustedanagič (69. Bilovský), Tetour - Holík (73. Schranz), Holenda, Preisler. Trenér: Hynek.
Ostrava: Vašek - Pazdera, Šindelář, Pokorný, Granečný - De Azevedo (87. Hykel), Hrubý, Hlinka (81. O. Šašinka), Stáňa (65. Sus) - Poznar, J. Šašinka. Trenér: Kučera.

Reklama

Související témata: