Hlavní obsah

Hradec Králové - Plzeň 4:3 PPHradec si připsal první vítězství, ale propadl na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Hollweg 0 : 1
30. Cibulskis 1 : 1
33. Kubalík 1 : 2
40. Kukumberg 2 : 2
44. Koukal 3 : 2
56. Kubalík 3 : 3
64. Džerinš 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 4. kole extraligy Plzeň 4:3 a získali tak první body v sezoně. I přesto ale Východočeši klesli zpět na poslední místo tabulky. Plzeň je čtvrtá. O výhře Mountfieldu rozhodl v 64. minutě lotyšský útočník Andris Džerinš.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Jakub Sedláček z Hradce Králové dostává gól od Plzně.

Článek

Hradec neprožívá dobrý vstup do sezony, což se projevilo nejen výsledkově. Trenéři se dostali kvůli zraněním do personální nouze, proto musel obránce Čáp nastoupit na křídle čtvrtého útoku s mladíky Miškářem a Dvořákem. Jejich řada byla z těch domácích v první třetině nejaktivnější, přesto ani ona neměla výraznější šance.

Hosté byli mnohem nebezpečnější, což se potvrdilo už v 7. minutě. Hollweg nejprve tečoval nahození na branku, puk gólmanu Sedláčkovi vypadl a kanadský útočník ho doslova prorval do branky. Jinak byl Sedláček perfektní, což ukázal například při přesilovce hostů v 16. minutě, kdy skvělým rozklekem zastavil Gulašovu ránu.

Gólmanův velmi dobrý výkon držel Hradec ve hře také ve druhé třetině. Hosté byli lepší, střelecky výrazně aktivnější. Přesto Východočeši vyrovnali, pomohla jim přesilovka. Kapitán Bednář poslal ve 30. minutě puk Cibulskisovi, jenž zblízka překonal Svobodu. Domácí však nedrželi vyrovnaný stav dlouho. Ve 33. minutě chyboval při oslabení Kukumberg, puk mu ukradl Kubalík a demonstroval, proč se stal dvakrát po sobě nejlepším kanonýrem extraligy.

Škoda byla v té době jasně na koni, Hradec dál držel Sedláček, jehož týmu nakonec pomohla obří chyba soupeře. Ve 40. minutě zahrál laxně za brankou kapitán Kadlec, Vopelka mu sebral puk a po jeho přihrávce srovnal Kukumebrg. Gól padl tři vteřiny před koncem prostřední dvacetiminutovky.

Hradec se po tomto zásahu zvedl a ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej. Domácím navíc pomohl - už podruhé v utkání - přesilovka. Ve 44. minutě se v ní trefil centr Koukal, pro velkou letní posilu šlo o první střelecký úspěch v novém působišti. Jeho branka však nakonec vítězná nebyla, ve 46. minutě skvělou ranou vyrovnal Kubalík. Střelec potrestal už druhé hradecké vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě.

Zápas dospěl do prodloužení, v němž měli velké šance domácí Koukal a hostující Gulaš. Vítězný gól však vstřelil až v 64. minutě Džerinš, jenž zvládl indvidiuální únik přes obránce.

4. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Škoda Plzeň 4:3 v prodl. (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 30. Cibulskis (Jaroslav Bednář, Gregorc), 40. Kukumberg (Vopelka), 44. Koukal (Zigo, Jarůšek), 64. Džerinš (Jarůšek, Gregorc) - 7. Hollweg (Preisinger, D. Sklenička), 33. D. Kubalík, 56. D. Kubalík (Stach, Gulaš). Rozhodčí: Bejček, Pešina - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 9:5. Využití: 2:2. Diváci: 4409.
Hradec Králové: J. Sedláček - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandič - Bednář, Džerinš, Šimánek - Jarůšek, Koukal, Zigo - Köhler, Kukumberg, Vopelka - J. Dvořák, Miškář, Čáp. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.
Plzeň: M. Svoboda - P. Kadlec, Pulpán, Čerešňák, D. Sklenička, Jones, Moravčík - Gulaš, Mertl, Schleiss - P. Straka, Stach, D. Kubalík - Kratěna, Kracík, Kindl - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Reklama

Související témata: