Hlavní obsah

Slavia - Sparta 2:0Sešívaní mají rekord! Škodovi první gól ukradli, přesto s Hušbauerem derby rozhodli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
71. Škoda 1 : 0
90. Hušbauer 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Nikoliv Sparta, ale mistrovská Slavia se vydává stíhat vedoucí fotbalisty Plzně. Sešívaní v 7. ligovém kole ovládli bitvu o Prahu díky svému kapitánovi. Milanu Škodovi rozhodčí nejdřív první gól ukradli, v 71. minutě už ale kapitán červenobílých s přispěním teče sparťana Zahustela skóroval znovu a bylo rozhodnuto. Tři body jistil exsparťan Hušbauer... Slavia 33. zápasem v řadě bez porážky vyrovnala rekord právě Sparty a ztrácí na Viktorii tři body. Sparta může po pondělní dohrávce Plzeň - Zlín nabrat manko již deset bodů!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický ze Sparty (vlevo) a Josef Hušbauer ze Slavie během derby v Edenu.

Článek
Fotogalerie

Základní sestavy byly na obou stranách do jisté míry alchymií. Ve slávistické jedenáctce po čase chyběl Frydrych, protože o místo v obraně si výborným výkonem proti Maccabi Tel Aviv řekl Sobol. Nechyběl ani uzdravený Deli a na hrot se vrátil Škoda.

Sparta poprvé od roku 2000 nastoupila do derby s Rosickým. Z týmu vypadl nemocný Hovorka, další marod Sáček si sedl aspoň na lavičku. Kouč Stramaccioni tak přesunul na stopera Costu, další změny už byly docela překvapivé. Na lavičce zůstali kapitán Lafata či Šural, na hřiště se vrátili oba Kadlecové, Ben Chaim či Frýdek.

Zápas začal náporem Slavie, která od prvních minut tlačila pasivní Spartu před její šestnáctku a několikrát vystřelila. Po deseti minutách se hra vyrovnala a slávista Bořil si za ostrý faul na V. Kadlece vysloužil první žlutou kartu. V dalších minutách se naopak Letenští častěji tlačili před branku.

Ne na dlouho, k dalšímu tlaku se nadechli sešívaní a brankář Dúbravka měl práci. Pak přišla pasáž, kdy se oba týmy zlobily na rozhodčí. Nejprve Sparta, že nepotrestali Bořilův zákrok na unikajícího V. Kadlece, který mohl utíkat sám na gólmana. Pak zase Slavia, že neuznali Škodův gól - Costa jeho střelu nejspíš vykopl už za brankovou čárou! Těsně před tím se dvakrát blýskl Dúbravka.

Také ve druhém poločase dostala Slavia míč do branky, jenže kvůli jasnému ofsajdu Deliho znovu neplatil. Sparta měla šanci po tečovaném centru Biabianyho, který se snesl jen těsně za nabíhajícího Rosického.

Bitvu rozhodla standardní situace. Stoch načechral v 71. minutě míč z přímého kopu do vápna, kde vyskočil nejvýš Škoda, hlavou míč lízl a Zahustel si míč také hlavou srazil do vlastní sítě.

Minutu před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen sparťan Costa. A v nastavení Spartu potupil exsparťan Hušbauer.

Fotbalová liga - 7. kolo:
Slavia Praha - Sparta Praha 2:0 (0:0)
Branky: 71. Škoda, 90.+2 Hušbauer. Rozhodčí: Jílek - Blažej, Dobrovolný. ŽK: Bořil, Ngadeu - Mareček, Mandjeck, Costa. ČK: 89. Costa. Diváci: 19 084 (vyprodáno).
Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Ngadeu - Van Buren (71. Zmrhal), Rotaň (90. Souček), Hušbauer, Stoch - Škoda (85. Necid). Trenér: Šilhavý.
Sparta: Dúbravka - Zahustel, Mareček, Costa, M. Kadlec - Mandjeck, M. Frýdek - Ben Chaim (74. Šural), Rosický (79. Lafata), Biabiany (83. Sáček) - V. Kadlec. Trenér: Stramaccioni.

Reklama

Související témata: