Hlavní obsah

Sešívané křivda nabudila. Trenéři Slavie i Sparty volají po zavedení videa

Aktualizováno

Dojem, který měli už na hřišti, si fotbalisté Slavie potvrdili o přestávce v kabině u televize. První Škodův gól v derby (2:0) měl platit! „Křivda nás nabudila, ale museli jsme krotit emoce a uklidnit se. Řekli jsme si, že po přestávce ještě gól dáme,“ líčí situaci záložník Josef Hušbauer. „Co mám k neuznanému gólu říci? I tribuna Sever z druhé strany viděla, že Costa míč odkopával za čárou,“ kroutí hlavou kapitán Milan Škoda.

Milan Škoda po derby se Spartou

 
Článek
Fotogalerie

Míč za čárou - a gól neplatí!? Milan Škoda nevěřil svým očím.

„Hned bylo jasné, že branka měla platit. Říkal jsem rozhodčímu, že šlo stoprocentně o gól. A že když ho neuzná, bude průser. Odvětil, že situaci neviděli přesně," líčí útočník konverzaci s Janem Jílkem.

Po takovém momentu v ostře sledovaném derby samozřejmě ještě víc zesílí hlasy, kdy už konečně bude v českém fotbale zavedeno video. „Škoda, že ještě nefunguje. Musíme se spolehnout na rozhodčí," krčí rameny Hušbauer.

Letenští zase žehrají, že po faulu na unikajícího Kadlece měl být vyloučen Bořil. „Video by určitě pomohlo. Rozhodčí nestál v tak dobrých pozicích, aby mohl obě sporné situace dobře posoudit. Kdyby fungovala technologie jako v Itálii, gól Slavie by platil a Bořil by dostal červenou. Oba týmy pak reagovaly na sporné situace nervozitou a agresivitou, k níž by za použití videa vůbec nedošlo," poukazuje Andrea Stramaccioni, italský kouč Sparty.

Šilhavý ukřivděnost rázně utnul

Jeho protějšek měl starosti, aby o přestávce v kabině udržel nervy svých svěřenců na uzdě. „Neuznaný gól jsme samozřejmě po příchodu ze hřiště řešili. Má první slova však byla, že neexistuje, abychom se k němu dál vraceli. Další debatu jsme zkrátka hned utnuli. Možná nás křivda i zdravě nabudila do druhého poločasu, spíš nás povzbudila," popisuje trenér Jaroslav Šilhavý. „Máme dost zkušených hráčů, aby se oklepali a hned se zase zkoncentrovali. Do druhé půle jsme šli s jasnou hlavou," pochvaluje si.

A tolik diskutované video? „Jsem samozřejmě pro! Teď bychom se tady po zápase nedohadovali... Derby jsme nakonec stejně vyhráli, ale minule v Olomouci jsme měli mít o dva body víc. Nevím, jestli u videa posuzovat fauly v poli, ale zásadní brankové situace zcela jistě," přimlouvá se Šilhavý.

Reklama