Hlavní obsah

Třinec - Liberec 5:2Will na všechno nestačil! Oceláři zkrotili Bílé Tygry a bodově dostihli vedoucí Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Dlouhý 0 : 1
6. Marcinko 1 : 1
26. Adamský 2 : 1
39. Bakoš 2 : 2
45. Polanský 3 : 2
57. Svačina 4 : 2
60. Růžička 5 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince porazili v předehrávce 6. kola Tipsport extraligy Bílé Tygry z Liberce 5:2 a v neúplné tabulce se bodově dotáhli na vedoucí Chomutov. Současně trochu vylepšili nelichotivou bilanci se severočeským celkem. Oceláři totiž ve Werk Areně zdolali úřadující vicemistry po více než dvou letech a celkově teprve podruhé z posledních devíti zápasů. Vítězové rozhodli o svém triumfu v závěrečné třetině, v níž zlomili do té doby nerozhodný stav 2:2. Poražení si alespoň připsali první góly na ledě soupeře v sezóně, jejich brankář Roman Will čelil 42 střelám.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Martin Růžička z Třince ve skrumáži s libereckým brankářem Romanem Willem a Adamem Jánošíkem.

Článek
Fotogalerie

Neoblíbený soupeř Ocelářům připomenul tristní bilanci vzájemných zápasů v posledních dvou letech už po třech střídáních. Extřinecký útočník Jašek poslal puk před bránu a Dlouhý dal ranou bez přípravy po 123 minutách první venkovní gól Bílých Tygrů v sezóně.

Domácí těsně předtím propásli velkou šanci, když Irgl trefil Willův beton, ale i tak brzo ztrátu dorovnali. Kanonýr Marcinko dokázal, že je v úvodu sezóny ve velké střelecké pohodě, v přesilovce si z levého křídla sjel před branku a ranou pod horní tyč dal sedmý gól v ročníku.

Přestože se pak hrálo ve svižném tempu oboustranně zajímavé utkání, na góly se čekalo až do druhé třetiny. Liberci mohl vrátit vedení Bakoš, ale po kombinaci s Jánošíkem při hře pět na čtyři minul příklepem prázdnou bránu. A sotva se Třinec vrátil do pěti, pláchl Adamský a parádním blafákem si vychutnal Willa.

O vítězi rozhodla závěrečná třetina

Liberec ke konci druhé dvacetiminutovky přitlačil a vyrovnal z akce, která zprvu vypadala dost nenápadně až kostrbatě. Ale Pyrochta ji v závěru vyšperkoval parádní zadovkou na Bakoše, který v 39. minutě zblízka překonal Hrubce.

Utkání bylo jako na houpačce. Na libereckou stranu ho mohl naklonit Lakatoš, ale ve 43. minutě ze sóla vyprášil jen Hrubcův plastron. A tak se radovali Třinečtí: Rothova střílená přihrávka od modré čáry našla v 45. minutě hůl Polanského, který puk z brankoviště jen přesměroval do sítě.

Oči měl i další Rothův pas z 57. minuty. Tentokrát proti němu jenom nastavil hůl Svačina a bývalým spoluhráčům dal definitivní mat. Libereckou porážku zpečetil v power play do prázdné brány Růžička, znovu po Rothově asistenci. Bílí Tygři tak ani napotřetí venku nebodovali.

Předehrávka 6. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Marcinko (Martin Růžička, Hrňa), 26. Adamský (Irgl, Hrubec), 45. Polanský (Roth, Irgl), 57. Svačina (Roth, Marosz), 60. Martin Růžička (Polanský, Roth) - 3. A. Dlouhý (Jašek), 39. Bakoš (Pyrochta, P. Jelínek). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 3913.
Třinec: Hrubec - Adámek, Krajíček, Roth, Jank, D. Musil, M. Doudera - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Irgl, Polanský, Adamský - Dravecký, Marosz, Svačina - Hrňa, Cienciala, O. Kovařčík. Trenér: Varaďa a M. Zadina.
Liberec: Will - Pyrochta, Jánošík, Plutnar, Šmíd (41. Havlín), Kolmann, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Ordoš - J. Stránský, Jašek, D. Špaček - Hrabík, Vantuch, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: