Hlavní obsah

Slavia veze ze Zlína rekord i bod za remízu. Plzeň však vyhrála v Boleslavi a vládne lize

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

V 8. kole fotbalové HET ligy je pořádně živo. Zlín přivítal Slavii a duel dvou pohárových zástupců skončil nerozhodně 1:1, Bohemians doma podlehli Jablonci 0:1. Olomouc potvrdila dobrou formu a přehrála jasně pražskou Duklu 3:0. Mladá Boleslav přivítala lídra z Plzně a prohrála s ní 0:2. Západočeši tak vyhráli i osmý zápas v této sezóně nejvyšší soutěže.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Daniel Holzer ze Zlína v souboji s Mickem van Burenem ze Slavie v utkání HET ligy.

Článek
Fotogalerie

Slavia pod trenérem Šilhavým neprohrála už 34 ligových zápasů a překonala tak rekord Sparty z let 2009 a 2010. Ševcům se proti sešívaným nedaří, z posledních 13 vzájemných duelů uhrál pouze 2 remízy. Tom že nevyhrává, se potvrdilo i tentokrát. Dlouho byl stav bezbrankový, ale v 76. minutě se Pražané ujali vedení díky vlastnímu gólu Bača. Náskok však vyrovnal  Vukadinovič z penalty.

Hanáci rázně odložili roli mírného nováčka a po sedmi kolech figurují na třetí příčce tabulky. Proti Dukle se jim sice v posledních letech nedařilo (Olomouc s Duklou pětkrát za sebou nevyhrála, naposledy ji porazila v říjnu 2012), ale tentokrát Hanáci na hřišti vládli a po dvou trefách Plška získali do poločasu slibný náskok. Dukla naopak navázala na nepovedený pohárový zápas na hřišti třetiligových Domažlic, kde vypadla. Hanáci nakonec náskok ještě navýšili na konečných 3:0.

Ďolíček je dějištěm duelu sousedů v tabulce. Bohemians bodovali v posledních čtyřech vzájemných zápasech s Jabloncem, Severočeši z posledních 12 ligových zápasů prohráli jediný (z toho 8 remíz). Blíž k prodloužení úspěšné série byli od 56. minuty Jablonečtí, které poslal do vedení Doležal. Jeho zásah znamenal zisk tří bodů pro hosty.

Plzeň zatím netratila ani bod a zažívá nejlepší start do ligové sezóny ve své historii. Dobře začala i v Mladé Boleslavi, kde se už po necelých čtyřech minutách ujala vedení. Centr Limberského našel střelce Krmenčíka a ten se nemýlil. Za chvíli mohli Západočeši slavit druhou trefu, ale radost Kopicovi poté, co jeho oblouček skončil v síti, zabrzdil sporný ofsajd. Plzeň přesto náskok rychle pojistila. Ve 14. minutě se tečovaný míč dostal na malé vápno ke Krmenčíkovi a ten napálil míč do sítě - 0:2. Do konce utkání se již skóre nezměnilo a Plzeň se dál může pyšnit stoprocentní bilancí a ziskem 24 bodů

Program 8. kola:
Sobota
Bohemians - Jablonec 0:1 (0:0)
Branka: 56. Doležal.
Zlín - Slavia 1:1 (0:0)
Branky: 84. Vukadinovič z pen. - 76. vlastní Bačo.
Olomouc - Dukla 3:0 (2:0)
Branky: 17. a 31. Plšek, 80. Sladký
Ml. Boleslav - Plzeň 0:2 (0:2)
Branky: 3. a 14. Krmenčík.
Neděle
17:00 Karviná - Brno
17:00 Jihlava - Ostrava
18:00 Sparta - Teplice
Pondělí
19:00 Liberec - Slovácko

Reklama

Související témata: