Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Plzeň 2:3 PPGulaš rozhodl o výhře Plzně v Mladé Boleslavi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Orsava 1 : 0
15. Kratěna 1 : 1
34. Kubalík 1 : 2
58. Žejdl 2 : 2
63. Gulaš 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně vyhráli v 6. kole extraligy na ledě Mladé Boleslavi 3:2 v prodloužení a na třetí pokus se dočkali poprvé v sezoně úspěchu venku. V čase 62:29 rozhodl útočník Milan Gulaš. Bruslařský klub dosáhl na bod díky vyrovnávací trefě Lukáše Žejdla z 58. minuty.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Milan Gulaš z Plzně se raduje z rozhodujícho gólu v prodloužení.

Článek

Mladoboleslavští trenéři nechali poprvé v sezoně odpočívat brankářskou jedničku Maxwella a jeho náhradník Jan Růžička se zapotil hned v úvodní přesilovce zápasu, kterou nabídl kapitán domácích Jan Hanzlík soupeři už po 26 vteřinách hry. Mladý brankář obstál, a tak se mohli k náporu za stavu 0:0 nadechnout Středočeši.

Blízko první branky byl Klepiš, který využil zlomené hole Moravčíka ke snadnému oklamání plzeňského beka, zasunout puk do branky ale nedokázal. Klíčem k první brance nakonec bylo vyhrané buly v útočné třetině domácích, po němž následovala Žejdlova střela a gólová dorážka Orsavy. Hosté byli za svou následnou aktivitu odměněni vyrovnáním. Kracíkovu přihrávku od zadního mantinelu dokázal do branky procedit skrz Růžičku Kratěna.

Domácím patřil úvod druhé třetiny díky přesilové hře, ve které ale Žejdl a poté i Musil namířili své dorážky ze slibných pozic mimo. I další šance patřily Mladé Boleslavi, ale závar nezakončil úspěšně po objetí branky Lenc.

Domácí fanoušci se už málem radovali z druhé branky v polovině druhé části, ale puk odskákal kolem brankové čáry nakonec mimo plzeňskou klec. Na druhé straně si do dobré palebné pozice vyjel Straka, ale mířil jenom do připraveného Růžičky. Toho ale překonal šest minut před koncem prostřední třetiny přesnou střelou mezi kruhy trestuhodně osamocený Kubalík.

Mladá Boleslav se mohla dostat zpět na remízový stav po čtyřech minutách třetí třetiny, ale střelu Žejdla zastavila tyčka Svobodovy branky. Aktivnější však v první polovině třetí části byla i přes své vedení Plzeň. Avšak střely ze střední vzdálenosti neznamenaly pro Růžičku vážnější komplikace.

Pak zvýšila obrátky i Mladá Boleslav, ale také Svoboda si se všemi akcemi domácích poradil bez větších problémů. Domácí sáhli při končící přesilovce dvě a půl minuty před koncem zápasu ke hře šesti proti čtyřem a za odvahu byli odměněni vyrovnávací brankou po Žejdlově dorážce.

V Mladé Boleslavi se tak poprvé v této sezóně šlo hrát tři na tři. Nejprve hostující Gulaš při úniku trefil jenom Růžičku. Uspěl až v další šanci, kdy si dokázal domácího brankáře rozhýbat a zasunul puk de facto do prázdné branky.

6. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Škoda Plzeň 2:3 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Orsava (Žejdl), 58. Žejdl (Urban, Orsava) - 15. Kratěna (Kracík), 34. D. Kubalík (D. Kindl, Jones), 63. Gulaš (Mertl). Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 7:6 navíc M. Látal a Orsava (oba Mladá Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3389.
Mladá Boleslav: J. Růžička - Eminger, Jan Hanzlík, Říha, Hrdinka, Knot, Němeček, Pastor - M. Procházka, P. Musil, Lenc - Valský, Klepiš, Urban - Orsava, Žejdl, M. Látal - Kousal, Najman, Pacovský. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.
Plzeň: M. Svoboda - Moravčík, Jones, D. Sklenička, Kadlec, Pulpán, Čerešňák - P. Straka, Mertl, Gulaš - D. Kubalík, Stach, D. Kindl - Schleiss, Kracík, Kratěna - Vracovský, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Reklama