Hlavní obsah

Sparta zabrala a doma si smlsla na Teplicích. Karviná s Jihlavou slaví cenné výhry

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Třemi nedělními duely pokračuje 8. kolo fotbalové HET ligy. Karviná sice prohrávala doma s Brnem po trefě Škody, ale nakonec Zbrojovka odjela po prohře 1:2 domů bez bodu. Nováček z Ostravy ve druhém duelu v Jihlavě sahal po bodu za remízu, ale v nastavení inkasoval a prohrál 1:2. V posledním nedělním duelu Sparta zvítězila nad Teplicemi 3:0 po trefách Václava Kadlece a Davida Lafaty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanská radost. Fotbalisté Sparty slaví gól v teplické síti během utkání 8. kola. O branky Letenských se postarali útočníci Václav Kadlec a David Lafata.

Článek
Fotogalerie

Oba zápasy hrané od 17:00 začaly lépe hostující týmy. V Jihlavě šel do vedení Baník, když proměnil pokutový kop De Azevedo, ale Vysočina už do poločasu srovnala krok.. Po stříleném centru Vaculíka se prosadil Ikaunieks. Ostravští se už už těšili na bod za remízi, ale v nastavení jim radost sebral vítězným gólem Fulnek.

Také druhý nedělní duel byl záchranářský. Po trestném kopu Brna vyhrál Pavlík v pokutovém území vzdušný souboj, míč se dostal ke Škodovi a ten zblízka poslal Zbrojovku do vedení. Ani tady do poločasu hostům radost nevydržela. Karviná srovnala po rohovém kopu, kdy se odvážně vrhl po míči Ramirez a skóroval. Tři body pro domácí zajistil proměněnou penaltou Budínský.

Letenští po sobotě ztráceli na vedoucí Plzeň hrozivých třináct bodů. Sparta ale vstoupila do utkání dobře a do poločasu vedla o dvě branky, když se mezi střelce zapsali oba útočníci - Václav Kadlec a David Lafata. Teplice dokazovaly, že se jim v této sezóně na hřištích soupeřů nedaří.

Ve svém marném snažení pokračovali Severočeši i po přestávce. Místo korekce skóre se opět trefil Václav Kadlec a Sparta vedla už 3:0. Tímto výsledkem i zápas skončil. Manko Sparty na vedoucí Viktorii tak činí deset bodů.

Program 8. kola:
Sobota
Bohemians - Jablonec 0:1
Zlín - Slavia 1:1
Olomouc - Dukla 3:0
Mladá Boleslav - Plzeň 0:2
Neděle
Karviná - Brno 2:1 (1:1)
Branky: 21. Ramirez, 56. Budínský z pen. - 8. Škoda.
Jihlava - Ostrava 2:1 (1:1)
Branky: 37. Ikaunieks, 90+2. Fulnek - 21. Azevedo z pen.
Sparta - Teplice 3:0 (2:0)
Branky: 16. a 57. Kadlec, 45. Lafata.
Pondělí
19:00 Liberec - Slovácko

Reklama

Související témata: