Hlavní obsah

Lokomotiv - Zlín 3:0Nejrychlejší hattrick Evropské ligy přinesl Zlínu prohru v Moskvě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Fernandes (penalta) 1 : 0
6. Fernandes 2 : 0
17. Fernandes 3 : 0
Záznam online reportáže

Moskva

Fotbalisté Zlína ve 2. kole Evropské ligy prohráli na hřišti Lokomotivu Moskva 0:3. Zasloužil se o to portugalský záložník Manuel Fernandes, který už v 17. minutě zaznamenal hattrick. Šlo o vůbec nejrychlejší tři góly jednoho hráče v Evropské lize od začátku zápasu.

Foto: Ivan Sekretarev, ČTK/AP

Manuel Fernandes, autor hattricku.

Článek
Fotogalerie

Zlín se sice snažil s výsledkem něco udělat, měl 15 střeleckých pokusů, v koncovce se mu však nedařilo. Po dvou kolech má na kontě jediný bod a žádný vstřelený gól. Ve skupině F je na posledním místě.

Ráz utkání mezi vítězi českého a ruského poháru udal již úvod. Stoper Gajič po 60 vteřinách hry nezvládl souboj s ruským reprezentantem Alexejem Mirančukem, při snaze odkopnout míč ho trefil ve vápně do obličeje a sudí po krátkém váhání správně nařídil pokutový kop. Penaltu s přehledem proměnil Fernandes.

V šesté minutě přišla další rána po portugalské spolupráci. Mistr Evropy Éder našel při brejku Fernandese a ten střelou k bližší tyči zvýšil na 2:0. A v 17. minutě Fernandes završil hattrick po asistenci Mirančuka. Rychleji od úvodního hvizdu ještě žádný hráč v Evropské lize tři branky nedal. Dosavadní rekord držel s 28 minutami Stefanos Athanasiadis z PAOK Soluň z roku 2014.

Pátá prohra venku v sezóně

Fernandesův hattrick za 15 minut jen těsně zaostal za nejrychlejším tříbrankovým zápisem v Evropské lize během hry, o který se mezi 61. a 72. minutou postaral Claudiu Keserü v dresu Steauy Bukurešť také v roce 2014.

Zlín se z raketového nástupu domácích oklepal a několikrát zazlobil v útoku. Diop ale nedokázal přesně přihrát Ekpaiovi, který mohl mířit do odkryté branky. Traoré v dobré pozici pálil nad, stejně jako vzápětí Železník.

Hned v úvodu druhé půle vystrašil domácího gólmana tvrdou střelou Gajič, ale těsně minul. Také druhý ze stoperů Bačo po standardní situaci o kousek přestřelil.

Lokomotiv zdramatizování zápasu nedovolil a výhru si v klidu pohlídal. Ševci prohráli i páté soutěžní utkání v sezóně na hřištích soupeřů a dali v nich jediný gól.

Utkání 2. kola základní skupiny F fotbalové Evropské ligy:
Lokomotiv Moskva - Fastav Zlín 3:0 (3:0)
Branky: 2. z pen., 6. a 17. Fernandes. Rozhodčí: Evans - Thomas, Bird (všichni Wales). ŽK: Vukadinovič, Jiráček (oba Zlín). Diváci: 10 065.
Lokomotiv: Guilherme - Ignatěv (88. Rotenberg), Pejčinovič, Kverkvelija, Lysov - Fernandes, I. Denisov, Tarasov, Farfán (46. Anton Mirančuk) - Éder, Alexej Mirančuk (78. Kolomejcev). Trenér: Sjomin.
Zlín: Dostál - Matejov (65. Kopečný), Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Traoré, Jiráček, Vukadinovič - Železník (46. Mehanovič), Diop (79. Beauguel). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: