Hlavní obsah

Sparta - Liberec 7:1Tygři jsou venku zcela neškodní, na Spartě navíc schytali potupný debakl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Pech 1 : 0
17. Smejkal 2 : 0
20. Reichenberg 3 : 0
29. Říčka 4 : 0
31. Kudrna 5 : 0
34. Černoch 6 : 0
43. Forman 7 : 0
55. Ordoš 7 : 1
Záznam online reportáže

Nejenže se ani na čtvrtý pokus nedočkali první venkovní výhry v sezóně, z pražské O2 areny navíc liberečtí hokejisté odjíždějí s pořádnou ostudou. Od domácí Sparty totiž Bílí Tygři schytali v 8. extraligovém kole potupný debakl 1:7. Vyšším rozdílem naposledy prohráli v základní části extraligy v lednu 2013 rovněž na Spartě (1:8) a poté o tři měsíce později i v baráži proti Mladé Boleslavi (0:7). Severočeši si tak připsali už třetí porážku v řadě, naopak Sparta i svůj druhý domácí zápas zvládla.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Liberce Roman Will (uprostřed) inkasuje první gól od Sparty

Článek

Do sestavy Severočechů se sice po odpykání třízápasového disciplinárního trestu vrátil kapitán Ševc, Tygři ale i nadále postrádali zraněné útočníky Bližňáka, Bartoviče a Vlacha a rovněž obránce Šmída. Prvních dvanáct minut sice domácím dokázali vzdorovat, pak ale úplně vypadli z tempa a vyklidili pole.

Spartu nastartoval nejproduktivnější hráč uplynulého extraligového ročníku Lukáš Pech, který zamířil v přesilovce z levého kruhu do šibenice a dočkal se první trefy v sezóně. Liberec sice mohl o dvě minuty později srovnat, tečovaná střela Dernera od modré ale skončila na horní tyčce Aittokaliovy klece.

To Pražané byli mnohem produktivnější. Nedomlelovu střílenou přihrávku usměrnil v 17. minutě za Willova záda Smejkal a půl minuty před první sirénou přidal třetí gól Reichenberg, stejně jako Pech v početní výhodě.

Změna v brankovišti Liberci nepomohla

Liberec ve snaze něco změnit poslal od druhé třetiny místo Willa do branky Stezku, jenže ten vydržel při svém extraligovém debutu bez inkasovaného gólu jen necelých devět minut, když mu pod rukou prošla do sítě rána Říčky po vyhraném buly. Hosté byli zralí na ručník, kupili chybu za chybou a to i při vlastních přesilovkách.

Při trestu Vrány sice Stezka ještě uniknuvšího Černocha vychytal, o pár vteřin později už ale další sólový výpad nevyřešil, neboť Kudrna si s ním ukázkově pohrál a zasunul puk do branky bekhendem s hokejkou v jedné ruce. A když v 34. minutě zvyšoval Černoch už na 6:0, začali domácí fanoušci skandovat „deset, deset".

A sparťanští hokejisté nepolevovali ani ve třetí části hry, sedmý gól přidal v přesilovce Forman. Alespoň dílčího úspěchu v podobě gólu se Pešánova parta mohla dočkat ve 44. minutě, to by ale dorážející Jelínek musel z metru trefit odkrytou branku... Až necelých šest minut před koncem Aittokallio přišel o neději na čisté konto, když ho z hranice brankoviště překonal Ordoš.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 7:1 (3:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Pech (Kalina, Forman), 17. Smejkal (Nedomlel, Pech), 20. Reichenberg, 29. Říčka (Reichenberg), 31. A. Kudrna (T. Pavelka), 34. Černoch (Uher), 43. Forman (Pech, Kalina) - 55. Ordoš (Pyrochta, Jašek). Rozhodčí: Pešina, Hribik - Frodl, Špůr. Vyloučení: 7:5, navíc Nedomlel (Sparta) 10 min. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 8032.
Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Zámorský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš - Forman, Reichenberg, Říčka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, Uher. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.
Liberec: Will (21. Stezka) - Pyrochta, Ševc, Plutnar, Jánošík, Kolmann, Derner, od 41. navíc Havlín - Bakoš, Bulíř, Jakeš - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - J. Stránský, Vantuch, Ordoš - Hrabík, D. Špaček, A. Dlouhý. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: