Hlavní obsah

Pardubice - Brno 4:5Brno odvracelo blamáž s posledním

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Vondráček 1 : 0
26. Treille 2 : 0
30. Quenneville 3 : 0
32. Haščák 3 : 1
37. Svoboda 3 : 2
42. Sýkora 4 : 2
46. Zaťovič 4 : 3
55. Zohorna 4 : 4
58. Mallet 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna vyhráli v 8. extraligovém kole na ledě Pardubic těsně 5:4, ačkoliv v polovině utkání prohrávali už o tři branky 0:3. Dynamo vedlo ještě na začátku třetí třetiny 4:2, vedení 4:3 následně drželo až do 55. minuty, ale hosté dvěma góly otočili stav. Vítěznou branku Komety zaznamenal bývalý pardubický útočník Alexandre Mallet. Východočeši nadále uzavírají tabulku, Brno je po odvrácení blamáže druhé za Plzní, má stejně bodů, ale horší skóre.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva pardubický brankář Ondřej Kacetl, jeho spoluhráč obránce Jiří Hunkes a útočník Vojtěch Němec z Brna.

Článek

Pardubice, které musely v minulém kole skousnout desetibrankový příděl od Plzně, hrály od začátku s favoritem vyrovnanou partii a v úvodu je málem do vedení poslal Poulíček. Kometa odpověděla tečovanou střelou Bartejse a šancí Čermáka v oslabení. Hosté pak nevyužili zkrácenou přesilovku čtyři na tři, a tak v závěru třetiny šlo do vedení po Vondráčkově střele k tyči Dynamo.

Domácí si přenesli aktivitu i do druhé části a Čiliak musel během krátké chvíle likvidovat příležitosti Jána Sýkory a Tomáška. Při střele Treilleho ve 26. minutě už nestačil ani on a Dynamo vedlo o dvě branky. Ztrátu mohl stáhnout Vojtěch Němec, jenže únik neproměnil, a tak při přesilovce znovu udeřily Pardubice, když svou první extraligovou branku zaznamenal v polovině utkání zblízka Quenneville.

Tentokrát už Kometa dokázala rychle reagovat a Haščák střelou přes obránce snížil. Dynamo ještě zahrozilo šancemi Rolinka a Perreta, ale to už Kometa postupně přidávala na obrátkách. Ve 37. minutě navíc při přesilovce dorazil kotouč do branky Svoboda a rázem bylo vše otevřené. V závěru třetiny Kometa svůj tlak vystupňovala, ovšem proti vyrovnání byl pozorný Kacetl.

Gólová přetahovaná pokračovala i po přestávce. Ve 42. minutě sice zařídil Pardubicím po individuální akci Ján Sýkora dvoubrankový náskok, ale za čtyři minuty už zase Zaťovič střelou mezi betony snižoval na 4:3. Kometa byla od té chvíle lepší a zatlačila Pardubice do defenzívy, ale prosadit se dokázala paradoxně až ve vlastním oslabení, když v 55. minutě Zohornova střela trochu se štěstím přelezla brankovou čáru.

Čtvrtý brněnský útok nakonec zařídil i rozuzlení celého zápasu. Bývalí pardubičtí útočníci Nahodil s Malletem si vyměnili kotouč a Mallet v 58. minutě strhl vedení na stranu Komety. Zlomenému Dynamu ke srovnání nepomohla ani hra bez brankáře.

8. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Kometa Brno 4:5 (1:0, 2:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 20. Vondráček (Tomášek), 26. S. Treille (Tomášek), 30. Quenneville (P. Sýkora, Rolinek), 42. J. Sýkora (Rolinek, Bojko) - 32. Haščák (T. Svoboda, O. Němec), 37. T. Svoboda (Zaťovič, M. Erat), 46. Zaťovič (M. Erat), 55. H. Zohorna, 58. Mallet (Nahodil, Malec). Rozhodčí: Šír, M. Sýkora - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:5, navíc Kacetl (Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7755.
Pardubice: Kacetl - Wishart, Cardwell, Trončinský, Hunkes, Čáslava, Mojžíš, Ščotka - Vondráček, Tomášek, S. Treille - J. Sýkora, Bojko, Rolinek - P. Sýkora, Poulíček, Perret - Quenneville, Dušek, M. Kaut. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Malec, Bartejs - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Haščák, V. Němec, T. Svoboda - Vincour, L. Čermák, Dočekal - H. Zohorna, Nahodil, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: