Hlavní obsah

Zlín - Hradec Králové 2:1 SNHradec si vedení dlouho neužíval, Zlín uspěl potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Červený 0 : 1
22. Matějíček 1 : 1
65. Bukarts (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína udolali v 8. kole extraligy Hradec Králové 2:1 po samostatných nájezdech. Mountfield se sice v utkání radoval zkraje druhé třetiny jako první, jenže vedení si užíval pouhých 86 vteřin. V nájezdech si rozhodující trefu připsal Roberts Bukarts. Jeden z hlavních favoritů soutěže tak po sérii tři výher podruhé za sebou prohrál. Zlín zvítězil potřetí v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Roman Kukumberg z Hradce Králové a David Šťastný ze Zlína.

Článek

V minulém domácím utkání Zlín hostil Litvínov, který na jeho ledě prohrál patnáctkrát v řadě. Tentokrát do Baťova města přijel soupeř statisticky podobný, Hradec Králové ve Zlíně vyhrál naposledy v březnu roku 2014, od té doby zde prohrál sedmkrát za sebou.

Diváci na Zimním stadionu Luďka Čajky ovšem nesledovali první třetinu nikterak atraktivní hokej. Východočeši ji sice vyhráli drtivě na střely mezi tyče 17:4, ale šance k vidění takřka nebyly. Za pozornost stála až situace v 19. minutě, kdy Koukal docílil gólu, ještě předtím ale Cingel nedovoleně srazil Kašíka, do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

To úvod prostředního dějství byl akční až moc. Nejprve po osmadvaceti vteřinách poslal Hradec do vedení Rudolf Červený, který ukázkově uklidil puk pod horní tyč. Uběhla minuta a domácím se naskytla možnost přesilové hry. A tu Berani využili: Honejsek předložil puk na modrou čáru Matějíčkovi, jehož dělovka bez přípravy se zastavila až v síti.

Od té doby měli Zlínští značnou převahu. Veselého pokus zastavila horní tyčka, ostrými pálil i Illo. Závěr třetiny patřil také Beranům, jejich dvouminutový útočný zámek ale Freibergs gólem nezakončil.

I na startu třetí části mohli jít domácí do vedení, jenže Šťastný sám před Rybárem neuspěl. Následně si Zlínští zahráli dvě přesilovky, ani v jedné ale vedení na svou stranu strhnout nedokázali. A nepovedlo se to na druhé straně ani Koukalovi, jehož pokus byl z kategorie velmi slibných.

Když Horák pět minut před třetí sirénou vyhodil puk mimo mantinely, bylo se Zlínem zle. Oslabení však Berani zvládli a nerozhodný stav uhájili až do prodloužení. I v něm šli domácí zbytečně do početní nevýhody, ale dokázali ji ustát a rozhodnout tak musely až samostatné nájezdy. V těch jako jediný ve čtvrté sérii uspěl Roberts Bukarts. Hradec tak ve Zlíně prohrál poosmé v řadě.

8. kolo hokejové extraligy:
Aukro Berani Zlín - Mountfield Hradec Králové 2:1 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Matějíček (Honejsek, Freibergs), rozhodující sam. nájezd Roberts Bukarts - 21. Červený (Vopelka, P. Koukal). Rozhodčí: Horák, Hejduk - Ganger, V. Hanzlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3813.
Zlín: Kašík - Matějíček, Řezníček, Ferenc, Freibergs, Padrnos, Valenta, T. Horák - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Popelka, O. Veselý - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - Rihards Bukarts, Fryšara, Illo. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený, Rosandič - Vopelka, P. Koukal, Červený - J. Bednář, Kukumberg, Cingel - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jarůšek, Zigo, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, Hynek, T. Martinec.

Reklama

Související témata: