Hlavní obsah

Kvalifikaci v Malajsii vyhrál Hamilton, Vettel byl poslední

Sepang
Aktualizováno

Kvalifikaci na Velkou cenu Malajsie formule 1 vyhrál Lewis Hamilton z Mercedesu a v nedělním závodě bude mít skvělou příležitost zvýšit náskok v čele průběžného pořadí mistrovství světa. Jeho konkurent Sebastian Vettel z Ferrari totiž kvůli technickým problémům ani nevyjel na trať a odstartuje až z posledního místa.

Foto: Edgar Su, Reuters

Lewis Hamilton v Sepangu krátce poté, co získal pole position.

Článek

Pro Vettela jde o další kolaps během posledních dvou závodů, protože předminulý týden v Singapuru po kolizi nedojel a na Hamiltona ztrácí na druhé příčce šampionátu 28 bodů. Selhání ho může mrzet o to víc, že Ferrari dnes v Sepangu dokázalo držet s Mercedesem krok a Kimi Räikkönen obsadil v kvalifikaci druhé místo se ztrátou pouhých 45 tisícin.

"Stalo se a musíme být realisté," uvedl k nedělním vyhlídkám Vettel. "Bohužel jsme měli problémy s turbodmychadlem. Tým odvedl skvělou práci, měli jsme rychlé auto, ale museli jsme vyměnit motor," dodal německý pilot, kterému se během měsíce hroutí skvěle rozjetá sezóna. Ještě začátkem září šampionát vedl.

Hamilton získal pole position v Malajsii počtvrté za sebou a po výkonu 1:30,076 si vylepšil vlastní rekord na 70. kvalifikačních triumfů. V první řadě ho na startu doplní Räikkönen, za kterým se zhruba s půlsekundovou ztrátou umístila dvojice Max Verstappen a Daniel Ricciardo z Red Bullu.

Kvalifikace na Velkou cenu Malajsie, závod MS F1 v Sepangu:
1. Hamilton (Brit./Mercedes) 1:30,076
2. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,045
3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,465
4. Ricciardo (Austr./Red Bull) -0,519
5. Bottas (Fin./Mercedes) -0,682
6. Ocon (Fr./Force India) -1,402
7. Vandoorne (Belg./McLaren) -1,506
8. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,531
9. Pérez (Mex./Force India) -1,582
10. Alonso (Šp./McLaren) -1,628

Reklama

Související témata: