Hlavní obsah

Arsenal - Brighton 2:0Kapitán Čech dovedl Kanonýry k další výhře, Liverpool jen remizoval

Aktualizováno

Fotbalisté Arsenalu počtvrté v řadě v anglické lize bodovali. V zápase sedmého kola porazili nováčka Brighton 2:0, trefili se Monreal a Iwobi. Kapitánem Kanonýrů byl brankář Petr Čech. Arsenal je zatím v tabulce pátý. Liverpool pouze remizoval na hřišti nováčka z Newcastlu 1:1 a v tabulce je na sedmém místě.

Foto: Tony O'brien, Reuters

Petr Čech, kapitán Arsenalu, slaví vítězství nad Brightonem.

Článek
Fotogalerie

Dobré nástupy do obou poločasů stačily londýnskému Arsenalu, aby bezpečně potvrdil roli favorita a góly Monreala s Iwobim porazil nováčka z Brightonu. Zatímco Petr Čech v domácí brance takřka nemusel zasahovat, Matt Ryan byl v mnohem větší permanenci a hned několikrát se musel spolehnout i na výpomoc bránících hráčů, aby nebyl konečný výsledek ještě jednoznačnější.

Čech si tak připsal další zápas s čistým kontem. Po rozpačitém startu sezóny, v němž v úvodních třech duelech dostal osm branek, neinkasoval ve čtvrtém utkání po sobě. Rekordman Premier League udržel nulu už ve 194 zápasech.

Kouč Wenger překonal legendárního trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona, neboť zaznamenal v nejvyšší soutěži vítězství proti 45. týmu. Kanonýři na domácím stadiónu Emirates vyhráli deváté utkání Premier League po sobě.

Klopp na Newcastle zase nevyzrál

Liverpool vedl v Newcastlu od 29. minuty poté, co se povedenou střelou zpoza pokutového území prosadil Brazilec Coutinho. Radost svěřencům Jürgena Kloppa však překazil už po sedmi minutách Joselu, který dostal balon za obranu, a přestože jej stoper Matip dohnal, nakonec gólu nezabránil.

Liverpool v posledních sedmi soutěžních duelech neudržel čisté konto. Newcastle zůstal jedním ze tří klubů v Premier League, kterým trenér Reds Klopp čelil a nevyzrál na ně.

Everton podlehl Burnley 0:1 po gólu Hendricka z 21. minuty a potvrdil nepovedený vstup do sezony. Po první domácí prohře s Burnley od ledna 1976 je liverpoolský celek v tabulce na 16. místě pouze se dvěma body k dobru na sestupové pozice. Soupeř popáté za sebou bodoval a je na šesté příčce.

"Nemohu si na hráče stěžovat. Udělali vše, co bylo v jejich silách. Jsou situace, kdy držíme balon a mohli bychom z toho vytěžit více, ale to proti Burnley není jednoduché. Mají defenzivní povahu, jsou výborně organizovaní, fyzicky vybavení," uvedl po porážce trenér Evertonu Ronald Koeman.

Anglická fotbalová liga - 7. kolo:
Arsenal - Brighton 2:0 (16. Monreal, 56. Iwobi)
Everton - Burnley 0:1 (21. Hendrick)
Newcastle - Liverpool 1:1 (36. Joselu - 29. Coutinho)

Reklama