Hlavní obsah

Slavia - Brno 2:0Necid nahrazuje Škodu, dvěma góly uzemnil poslední Zbrojovku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Necid 1 : 0
74. Necid 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Venku nevyhrávají, ale doma jsou silní. Fotbalisté pražské Slavie porazili v duelu 9. ligového kola poslední Brno 2:0 a drží se na třetí příčce tabulky. O oba góly se postaral Tomáš Necid, který tak zastoupil kanonýra Milana Škodu. Sešívaní prodloužili svou rekordní šňůru bez porážky na 35 zápasů nejvyšší soutěže. Necid se v české lize trefil poprvé od května 2014. Slavia vyhrála doma v nejvyšší soutěži pošesté za sebou bez inkasovaného gólu.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tomáš Necid ze Slavie (vpravo) se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Brno se potýkalo s problémy se skládáním defenzivy, vypadli zranění Pavlík, Jablonský a potrestaný brankář Melichárek. Trenérské duo Přerost, Dostálek tak nasadilo na pravý kraj obrany Portugalce Gomese, který přišel tento týden z tamní druhé ligy. V brance poprvé od začátku nastoupil Halouska.

A právě mladý gólman byl od začátku hlavní postavou brněnského týmu. Slavia měla velkou převahu, ale nedařilo se jí Halousku překonat. Hned v úvodu si brněnský brankář poradil se střelou Hušbauera a následnou hlavičkou Altintopa. Deli zase hlavou trefil pouze břevno a neuspěl ani Necid.

V osmé minutě už sice Slavia míč do branky dostala, ale gól navrátilce do sestavy po zranění Dannyho neplatil kvůli ofsajdu. Krátce poté napálil tyč Hušbauer.

A Halouska zářil dál, když zlikvidoval pokus Altintopa, Deliho hlavičku pod břevno a na brankové čáře zasáhl i proti Jugasovi. Ve 44. minutě už ale inkasoval. Hušbauer poslal z levé strany centr, na přední tyči si ho našel Necid, a i když mu obránce visel na zádech, umístil hlavou míč do branky.

I ve druhé půli se hrálo převážně na hostující polovině, ale Altintop, Sýkora, Danny ani Van Buren nedokázali přidal druhou branku. Až v 75. minutě Van Buren nacentroval na zadní tyč, kde Necid zblízka podruhé dostal míč do sítě. Dva góly v ligovém utkání dal naposledy v říjnu 2015 za Bursaspor, od té doby se mu to povedlo jen třikrát v poháru.

Fotbalová liga - 9. kolo:
Slavia Praha - Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)
Branky: 44. a 75. Necid. Rozhodčí: Nenadál - Moláček, Myška. ŽK: Hušbauer - Gáč. Diváci: 11.467.
Slavia: Laštůvka - Bořil, Jugas, Deli, Sobol - Ngadeu - Sýkora (61. Stoch), Hušbauer, Altintop (71. Van Buren), Danny (82. Souček) - Necid. Trenér: Šilhavý.
Brno: Halouska - Gomes, Jovanovič, Gáč, Vraštil - Sedlák, Polák - Fortes (82. Přichystal), Kratochvíl (66. Juhar), Lutonský - Michal Škoda (75. Koné). Trenéři: Přerost a Dostálek.

Reklama

Související témata: