Hlavní obsah

Sparta - Pardubice 1:3Překvapení na účet Sparty! Pardubice škrtly černou sérii a už nejsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Bojko 0 : 1
31. Zámorský 1 : 1
36. P. Sýkora 1 : 2
58. Trončinský 1 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Deset posledních zápasů nedokázali proti Spartě uhrát ani bod, na jejím ledě naposledy uspěli v březnu 2014, to už však po úterním večeru neplatí. Hokejisté Pardubic si totiž v předehrávce 14. extraligového kola na domácí Pražany nečekaně vyšlápli a zaslouženě zvítězili 3:1. Dynamo tak po třech prohrách v řadě konečně zabralo a opustilo na úkor Litvínova poslední místo, Sparta naopak musí skousnout první domácí porážku v sezóně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Hráči Pardubic se radují z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Dynamo v každém z posledních sedmi zápasů inkasovalo minimálně čtyři branky, takže se kouč Holaň rozhodl pro změny v sestavě. Jen na tribuně zůstal zkušený obránce Tomáš Mojžíš, do branky zase poprvé v sezóně vyjel devatenáctiletý Milan Klouček.

Člověku neznalému extraligovou tabulku muselo v úvodní třetině připadat, že do O2 areny přijel tým z popředí tabulky. Pardubice totiž vůbec nepřipomínaly soužící se mančaft a od prvních minut Spartu předčívaly v pohybu i nasazení. Už ve čtvrté minutě taky mohly jít do vedení, jenže Bojko nedokázal volný puk v brankovišti doklepnout za záda Aittokallia.

Jenže o chvíli později už se téměř dvoumetrový ruský útočník dočkal. Po špatném střídání domácích vypálil Quenneville a Bojko bez problémů dorazil puk do sítě, takže slavil první gól v sezóně. Pražané byli dál hodně lehkovážní a měli štěstí, že neinkasovali podruhé, když ránu Quennevilla unikajícího po pravém křídle Aittokallio se štěstím vyrazil.

Po první změně stran pomohly Kalousově družině do tempa dvě přesilové hry. Při trestu Trončinského přiťukl Vrána puk k Zámorskému, který dělovkou od modré srovnal. Jenže radost z vyrovnání nevydržela Spartě ani pět minut. Přes obranu domácích se totiž prohnal Petr Sýkora a sám před Aittokalliem uspěl přesnou střelou nad lapačku.

Naprosto zaslouženě si tak Východočeši vzali ztracené vedení zpět a muselo je mrzet, že za dalších 70 vteřin nepřidali třetí zásah. Rozjetého Caldwella totiž zahákoval Pavelka a sudí nařídili trestné střílení. Při něm ale kanadský zadák našel jen připravenou lapačku finského gólmana domácích.

A okének ve sparťanské obraně neubývalo ani ve třetím dějství, jenže v dalším sólovém úniku ztroskotal Bojko. Na druhé straně se však vytáhl i Klouček, jenž si poradil se střelou Kudrny i následnou dorážkou Klimka. V čase 57:19 zkusili domácí hru bez brankáře, jenže to se jim po pár vteřinách vymstilo a Trončinský do prázdné branky uzavřel na konečných 3:1 pro hosty.

Předehrávka 14. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 31. Zámorský (P. Vrána) - 5. Bojko (Quenneville, Trončinský), 36. P. Sýkora (Perret), 58. Trončinský. Rozhodčí: Hradil, Kika - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 6457.
Sparta: Aittokallio - T. Pavelka, Tomáš Dvořák, Zámorský, Nedomlel, Kalina, J. Mikuš - Forman, Reichenberg, Říčka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Černoch, Uher - od 41. navíc Rousek. Trenéři: Kalous a J. Nedvěd.
Pardubice: Klouček - Hunkes, Wishart, Cardwell, Čáslava, Trončinský, Holland - Vondráček, Tomášek, S. Treille - Quenneville, Bojko, Rolinek - P. Sýkora, Poulíček, Perret - M. Kaut, Dušek, M. Beran. Trenéři: Holaň, Janecký a P. Marek.

Reklama

Související témata: