Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 0:2Hylák v premiéře vynuloval Vítkovice, Plzeň pošesté v řadě vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
46. Kubalík 0 : 1
60. Gulaš 0 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Plzně pokračují ve vítězné sérii a díky dnešní výhře v 10. kole extraligy na ledě Vítkovic si připsali už šestou výhru v řadě. Západočechům ji vystřelil svým jedenáctým gólem v sezóně Dominik Kubalík, který využil ve 46. minutě přesilovou hru. V power play zpečetil výsledek Milan Gulaš. Druhou hvězdou byl gólman Alexander Hylák, který ve svém prvním startu v ročníku hned vychytal čisté konto.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Plzně Michal Moravčík (vlevo) a Dominik Kubalík oslavují vítězný gól.

Článek

Plzeň v Ostravě zůstávala dlužna pověsti nejúdernější extraligové ofenzívy. Vítkovice na ni ovšem byly dobře připraveny a sílu Indiánů eliminovaly pozornou hrou ve středním pásmu, přes kterou se hosté v první dvacetiminutovce s obtížemi prosazovali.

První třetina přinesla naprosté minimum gólových situací, kterým určitě vévodila dvojitá dorážka Schleisse z deváté minuty, ale Bartošák na brankové čáře prokázal výtečný reflex.

Defenzivní opatrnost Vítkovic ale postupně opadala a brejkových situací na straně Plzně ve druhém dějství výrazně přibylo. Domácí ve 29. minutě pustili hosty dokonce do nájezdu dva na gólmana, ale vítězem nerovného souboje byl Bartošák, který po Kubalíkově přihrávce vychytal Stacha. Hosté se ještě minimálně dvakrát dostali do dalších přečíslení, ale zakončení jim nikdy nevyšlo.

Vítkovice na svou vyloženou příležitost čekaly až do 36. minuty. Brejk Szturce s Oleszem volal po gólu, ale Olesz stoprocentní šanci promarnil nepřesnou střelou. Domácí útočník navíc v úvodu třetí části odkráčel na trestnou lavici a Škoda z přesilovky poprvé udeřila. Kubalíkův pokus od modré čáry zastínoval před Bartošákem Mertl a hosté od 46. minuty vedli.

I bez brankářské jedničky Svobody působila Plzeň vzadu sebejistě. Domácím dnes navíc zoufale nešly přesilovky, v nichž si při honbě za vyrovnáním mohli pomoci a Hylák v oslabení ani nečelil žádné gólové ráně. V oslabení jim navíc ujel Mertl a málem rozhodl.

Vítkovice se v závěrečné desetiminutovce marně dobývaly k plzeňské bráně. Úder z milosti však dostaly až deset sekund před koncem z hole Gulaše, který v power play do prázdné branky pojistil triumf Indiánů a jejich čtvrtou výhru nad Vítkovicemi v řadě.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Škoda Plzeň 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 46. D. Kubalík (Kadlec, Gulaš), 60. Gulaš (Mertl). Rozhodčí: Kika, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:8, navíc D. Květoň (Vítkovice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 7457.
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Plzeň: Hylák - Jones, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Pulpán - Gulaš, Mertl, D. Kindl - Indrák, Stach, D. Kubalík - P. Straka, Kracík, Schleiss - M. Chalupa, Preisinger, Hollweg. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Reklama

Související témata: