Hlavní obsah

Hradec Králové - Vítkovice 2:0Hradec Králové i díky bezchybnému Rybárovi porazil Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Köhler 1 : 0
40. Dragoun 2 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové zdolali v 11. extraligovém kole Vítkovice 2:0. Mountfield bodoval potřetí v řadě naplno, Ostravané naproti tomu vyšli počtvrté za sebou bodově naprázdno a už takřka 155 minut neskórovali. První čisté konto v sezóně vychytal díky 25 úspěšným zákrokům Patrik Rybár, góly dali Bedřich Köhler a Michal Dragoun.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Rudolf Červený z Hradce Králové se a raduje z gólu ve Zlíně - archivní snímek.

Článek

Domácí začali zápas aktivně, bylo na nich patrné, že poslední dvě utkání vyhráli a už se vyšvihli do horní poloviny tabulky. Navíc jim do vedení pomohla přesilovka. Tu už v páté minutě velmi dobře vyřešil obránce Gregorc, který perfektní nahrávkou našel střelce Köhlera. Jeho první teč gólman Bartošák zastavil, ale na dorážku už neměl šanci zareagovat.

Vítkovičtí se během první části dostali zpět do hry ve dvou početních výhodách, jež následovaly těsně po sobě. Jenže vyrovnat se jim nepodařilo, protože spálili dvě veliké šance. Nejprve byl před prázdnou bránou Roman, prudkou přihrávku ze strany však nedokázal usměrnit do sítě. Poté se do jasné pozice dostal útočník Tybor, ale ze zhruba pěti metrů pálil vedle.

Ve druhém dějství byli jasně lepší Královéhradečtí. Duel se vlastně změnil v souboj domácích střelců s brankářem Bartošákem. Vítkovická opora odolala několika vyloženým příležitostem. Neprosadil se šikula Červený, bijec Jarůšek ani Látal, který projel při hře čtyř proti čtyřem celé kluziště. Největší možnost pak nevyužil ve 35. minutě Kukumberg, jeho ránu zblízka Bartošák lapil. Brankář odolával až do 40. minuty, kdy sice vyrazil Köhlerovu střelu, ale na Dragounovu prudkou dorážku už nedosáhl.

Ve třetí části si domácí hlídali vedení, i dál byli ale nebezpečnější než hosté. Zkušený Koukal však v 50. minutě po skvělé Bednářově přihrávce Bartošáka nepřekonal. Vítkovice byly nepřesné, útočník Květoň ve velké šanci ani netrefil bránu. Nebo s naprosto stoickým klidem řešil jejich akce gólman Rybár, jenž famózně zasáhl například proti kapitánu Oleszovi. I proto Hradec Králové koncovku v klidu zvládl a zvítězil.

11. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice Ridera 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Köhler (Gregorc, Džerinš), 40. Dragoun (Köhler, Vydarený). Rozhodčí: Pešina, M. Petružálek - Kis, D. Jelínek. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4799.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Jarůšek, Džerinš, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Baranka, Sloboda, Puzič, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín