Hlavní obsah

Jágr odletěl s mužstvem do Kalifornie, jeho premiéra za Calgary se ale odkládá!

Ke dvojzápasovému tripu do Kalifornie s mužstvem odletěl, zápasová premiéra hokejista Jaromíra Jágra v dresu Calgary se však znovu odkládá. Pětačtyřicetiletý útočník sice v pondělí absolvoval dopolední rozbruslení s ostatními spoluhráči, kouč Plamenů Glen Gulutzan však po něm novinářům sdělil, že Jágr večer proti Anaheimu ještě nenastoupí.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr nenaskočí ani do duelu proti Anaheimu.

Článek

Gulutzan po svižném, zhruba půlhodinovém tréninku prohlásil, že Jágr se cítí každým dnem lépe a lépe, duel proti Anaheimu ale stejně jako ty úvodní dva nové sezóny NHL (v Edmontonu a proti Winnipegu) vynechá. „Máme definitivní plán, kdy nastoupí. Někdy jindy vám o tom našem plánu řekneme více. Jaromír ale teď vypadá opravdu velice dobře. Začíná nabírat na rychlosti," řekl o svém o půl roku mladším svěřenci.

Znovu tak zopakoval svá dřívější slova, že na Jágra nijak nespěchá a do zápasu jej nasadí až tehdy, kdy oba budou cítit, že už je kladenská legenda připravená. Může to být už ve středu, kdy se Flames představí na ledě Los Angeles, nebo o dva dny později doma proti Ottawě.

Na rozbruslení v Anaheimu si vzal kouč nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL stranou k mantinelu a několik vteřin mu cosi vysvětloval. Jágr ho po konci debaty poklepal a připojil se ke zbytku týmu. Když pak už většina jeho parťáků odešla do kabiny, on ještě na ledě zůstal a předával své rady a zkušenosti devatenáctiletému útočníkovi Matthewovi Tkachukovi.

Možná škoda, že Jágr bude na ledě Honda Center chybět, protože když se na něm objevil letos v únoru naposledy, pomohl tehdy Floridě k výhře 4:1 vítězným gólem. To Calgary se v Anaheimu dlouhodobě nedaří - v základní části NHL tam naposledy uspělo v lednu 2004, v play off pak v dubnu 2006.

Reklama

Související témata: