Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 3:4 SNVítkovice v nájezdech podlehly Olomouci a popáté v řadě prohrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Tybor 1 : 0
21. Knotek 1 : 1
22. Sundher 1 : 2
23. Mráz 1 : 3
26. Tybor 2 : 3
53. Hrbas 3 : 3
65. Knotek (rozhodující nájezd) 3 : 4
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic popáté v řadě prohráli, když po samostatných nájezdech v dnešní předehrávce 15. kola extraligy na domácím ledě podlehli Olomouci 3:4. Hosté po drtivém úvodu druhé části a třech slepených gólech během 88 sekund vedli 3:1, ale domácí dokázali dovést zápas do prodloužení. O dvoubodovém vítězství Hanáků pak v nájezdech rozhodl Jan Knotek.

Článek

Domácí se po šňůře nezdarů do soupeře pustili zostra a jen v úvodní pětiminutovce zahodili dvě tutové šance. Konrád zhatil sólový nájezd Stránského a Zdráhal po brejku dva na jednoho zazvonil na tyčku. Dlouhá střelecká mizérie Vítkovic se zastavila na 164 minutách. Po dvou zápasech bez vstřeleného gólu se v 10. minutě v přesilové hře prosadil pohotovou i chytrou tečí Tybor.

Vítkovice měly v první třetině značně navrch a jen vinou liknavosti v koncovce nevedly výraznějším rozdílem. Tím drsnější bylo po střelecké převaze 17:2 jejich probuzení do druhé části.

Hanáky postavilo na nohy vyloučení Kloka a Květoně v rychlém sledu na konci prvního dějství a v přesilovce pět na tři už na začátku druhé dvacetiminutovky Knotek vleže prostřelil Bartošáka pod betonem. Přesně za minutu v přesilovce pět na čtyři Sundher obratně ze vzduchu sklepl nahození Jakuba Galvase a katastrofální nástup Vítkovic do druhé části zdůraznil ještě kiksem v obranném pásmu Výtisk, po němž dvojice Ostřížek - Mráz vykoupala Bartošáka a Mráz vůbec prvním extraligovým gólem ve 23. minutě zvýšil na 3:1. Hosté nastříleli všechny tři góly za 88 sekund a vyhnali z brány vítkovického gólmana.

Domácí ale vzkřísil znovu Tybor, a to další šikovnou tečí v početní výhodě pět na čtyři. Vítkovice pak měly možnost dorovnat manko v dlouhé přesilovce pět na tři, ale Hanáci odolali.

Ostravané šli ale cílevědomě za vyrovnáním a v 53. minutě jejich úsilí naplnil Hrbas, který od modré čáry překonal Konráda. Domácí se v prodloužení sápali po druhém bodu, Kohouty svírali v útočném pásmu, ale z mohutné převahy nevytěžili nic a v osmé sérii nájezdů je srazil Knotek, který už v páté sérii zažehnal olomouckou prohru vyrovnávací trefou.

HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:4 po sam. nájezdech (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Tybor (Sloboda, Baranka), 26. Tybor (Sloboda, O. Roman), 53. Hrbas (Trška, Dej) - 21. J. Knotek (Laš), 22. Sundher (J. Galvas, Skladaný), 23. B. Mráz (Ostřížek), rozhodující sam. nájezd J. Knotek. Rozhodčí: Hejduk, Kika - Ganger, Tošenovjan. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:2. Diváci: 4318.
Vítkovice: Bartošák (23. Dolejš) - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk, Puzič - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Dej, Lev, Olesz - P. Zdráhal, Š. Stránský, Szturc - Hudeček, Kolouch, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Sundher, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Burian - Skladaný, Strapáč, Holec - Buc, B. Mráz, Ostřížek. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: