Hlavní obsah

Brno - Olomouc 5:0Kometa prodloužila vítězné tažení výhrou nad Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Barinka 1 : 0
12. Němec 2 : 0
19. Vincour 3 : 0
52. Haščák 4 : 0
57. Horký 5 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 12. kole extraligy Olomouc 5:0 a upevnili si první místo v tabulce. O výsledku rozhodla první třetina, ve které vstřelili Brňané tři góly. Obhájci titulu vyhráli sedmé utkání za sebou, když v této sérii ztratili pouze jeden bod. Naopak Olomouc po čtyřech vítězstvích na ledě soupeřů vyšla venku bodově naprázdno.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brněnská radost. Ilustrační foto.

Článek

V sestavě Brňanů se při absenci obránce Ondřeje Němce představil úspěšně ve své extraligové premiéře teprve šestnáctiletý Jan Mlčák.

Na rozdíl od předcházejících duelů vstoupila Kometa do zápasu s maximální koncentrací. Důsledně napadala soupeře po ztrátě kotouče v jeho obranném pásmu a nedovolila mu založit kloudnější akci. Navíc Brňané přehrávali protivníka i vtipnou kombinační souhrou a dostávali se často k zakončení. Olomoučtí hokejisté působili hodně bezradným dojmem, nedostávali se do gólových šancí a brankáře Čiliaka prověřovali pouze střelami z větší vzdálenosti.

Skóre otevřel už v 6. minutě střelou od modré čáry Barinka. O šest minut později přidal druhý gól Vojtěch Němec, jehož nechali zadáci Olomouce zcela volného před brankářem Konrádem. Třetí gól přidal při první přesilovce Brna Vincour, který tečoval střelu obránce Krejčíka od modré čáry.

Ve druhé třetině se podařilo Hanákům částečně srovnat krok. Zpřesnili zakládání útočných akcí, častěji se dostávali k zakončení, Čiliaka ale nepřekonali. Naopak Kometa poněkud polevila v nasazeném tempu a také ztratila produktivitu z úvodního dějství.

V závěrečné třetině vyzněla snaha Hanáků o korigování výsledku naprázdno. Naopak jasnou výhru Brňanů potvrdili dalšími dvěma góly Haščák a svoji první extraligovou branku zaznamenal Horký. Čiliak neinkasoval a připsal si tak první čisté konto v sezoně.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Barinka (Štencel), 12. V. Němec (Haščák, Štencel), 19. Vincour (Krejčík, M. Erat), 52. Haščák (V. Němec, Dočekal), 57. Horký (Mallet). Rozhodčí: Mrkva, Úlehla - Barvíř, Blümel. Vylolučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - Štencel, Barinka, Krejčík, Gulaši, Bartejs, Malec, Mlčák - M. Erat, J. Hruška, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, T. Svoboda - Haščák, V. Němec, Dočekal - Horký, R. Zohorna, Mallet. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, B. Mráz, Strapáč - Rác, Herman, Holec - od 41. minuty navíc Roman Vlach. Trenéři: Venera, Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: