Hlavní obsah

Jihlava - Hradec Králové 0:2Premiérové góly Jarůška pomohly Hradci k výhře v Jihlavě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Jarůšek 0 : 1
58. Jarůšek 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili ve 12. kole extraligy Jihlavu na jejím ledě 2:0 a připsali si čtvrtou výhru za sebou. Svými premiérovými góly v sezóně se o to postaral Richard Jarůšek, čisté konto udržel Patrik Rybár. Dukla tak nenavázala na předešlé tři domácí výhry.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Závar před brankářem Hradce Patrikem Rybárem.

Článek

Na Horáckém zimním stadionu se Jihlava s Hradcem střetla po čtyřech letech. Na první větší šanci v zápase se čekalo až na konec šesté minuty, kdy se Kukumberg dostal až před Škarka. Jihlavský gólman ale jeho pokus dokázal betonem vyrazit.

Hradec hrál v rychlém sledu dvě přesilovky, ale ani v jedné se mu domácí branku ohrozit výrazněji nepodařilo. Naopak první početní výhoda málem Dukle přinesla vedení, když Skořepa vypálil 76 vteřin před koncem první části, puk se ale dostal k Macíkovi, který se neukvapil, vybruslil si na střed útočného pásma mezi kruhy, ale Rybára nepřekonal. První třetině tak v Jihlavě už podruhé v řadě skončila bez branek.

Úvodní branku viděli diváci až v polovině utkání, kdy svou první branku v probíhajícím extraligovém ročníku vstřelil Jarůšek, který zužitkoval tlak Hradce v útočném pásmu. Čtyři a půl minuty před koncem druhé třetiny mohl srovnat po přihrávce Protasenji Hubáček, ale Rybár si s jeho slabým zakončením dokázal poradit.

Pět a půl minuty před koncem třetí třetiny vsítili hosté druhou branku, rozhodčí ji ale po konzultaci s kolegou u videa neuznali. Regulérního gólu se hosté přeci jen dočkali, a to necelé tři minuty před koncem, kdy Jarůšek vstřelil svůj druhý gól v sezoně a využil zároveň i přesilovku. Hradecký útočník mohl poté přidat i další branku, pozorný Škarek mu ale v hattricku zabránil.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - Mountfield Hradec Králové 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branka a nahrávky: 29. Jarůšek (Vydarený, M. Látal), 58. Jarůšek (Cingel, F. Pavlík). Rozhodčí: Hejduk, M. Sýkora - Brejcha, Pešek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 5026.
Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Šidlík, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Macík, R. Hubáček, Protasenja. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, F. Pavlík, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Cingel - Vopelka, Koukal, Červený - Jarůšek, Zigo, M. Látal. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: