Hlavní obsah

Liberec - Dukla 3:0U Nisy exceloval Kerbr. Dukla na venkovní výhru dál čeká

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Kerbr (penalta) 1 : 0
48. Graiciar 2 : 0
76. Kerbr 3 : 0
Záznam online reportáže

Liberec

Fotbalisté Dukly se na hřištích soupeřů dál trápí. V Liberci prohráli 0:3, když všechny góly zařídil Milan Kerbr. Nejprve proměnil penaltu, zkraje druhé půle zužitkoval jeho přesný centr Graiciar a poté osmadvacetiletý obránce zpečetil výsledek přesnou hlavičkou. Pražané tak venku dál čekají na první vítězství, v této sezóně vybojovali pouze bod za remízu v Jablonci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Slovanu Liberec z úvodního gólu Milana Kerbra.

Článek

O první vzruch U Nisy se postaral záložník Breite. Domácí záložník se ocitl po pěkné kombinační akci v slibné palebné pozici, jenže jeho střela neměla dostatečnou razanci a navíc mířila skoro doprostřed brány.

O chvíli později mohlo udeřit na druhé straně. Po rychlé narážečce se řítil na bránu Schranz. Kolář, který tentokrát dostal přednost před Hladkým, proti němu vyběhl daleko za šestnáctku. Slovenského útočníka sice o míč nepřipravil, ale šikovně ho vytlačil a Schranz se k zakončení už nedostal.

První poločas však probíhal v režii Slovanu. Potočný z přímého volného kopu mířil nad, tečovanou Coufalovu ránu bravurně vyboxoval Rada a poté si málem dal vlastní gól Jiránek. Domácí svůj tlak přece jen využili prvním gólem. Po centru z levé strany se k hlavičce tlačil Graiciar, Preisler ho stáhl k zemi a sudí nařídil pokutový kop, jenž bez potíží proměnil Kerbr.

Stejný hráč mohl náskok zvýšit, po přetaženém centru ale zblízka trefil jen Kušnírovy nohy. Před pauzou zahrozili i Pražané, kdy Schranz parádní ranou z dálky nechal vyniknout Koláře.

Výhru zpečetil Kerbr

Druhý poločas začal pro modrobílé pohádkově. Kerbr nacentroval zleva do vápna a Graciar hlavou rozvlnil síť - 2:0.

Parta Jaroslava Hynka se poté nadechla k ofenzívě, velké šance však nevyužila. Holendovu tutovku na poslední chvíli zablokoval Coufal. Útočník Dukly vzápětí neuspěl ani levačkou, kdy míč prosvištěl kolem pravé tyče liberecké brány.

Trestali tedy opět Severočeši. Na konečných 3:0 uzavřel hlavičkou Kerbr. Rada si sice na míč sáhl, v cestě do sítě mu ale nezabránil. Dejvický celek se snažil alespoň o čestný úspěch, Holenda však z bezprostřední blízkosti orazítkoval pouze tyč a v nastaveném čase přestřelil střídající Brandner.

Slovan Liberec - Dukla Praha 3:0 (1:0)
Branky: 25. z pen. a 76. Kerbr, 48. Graiciar. Rozhodčí: Matějček - Myška, Černý. ŽK: Potočný, Vácha - Preisler, Holenda, Ostojič, Kušnír, Tetour. Diváci: 3929.
Liberec: Kolář - Coufal, Kúdela, Kulhánek, Kerbr - Ševčík, Breite, Bosančič (79. Vácha), Hybš (84. Voltr) - Graiciar (75. Pulkrab), Potočný. Trenér: Trpišovský.
Dukla: Rada - Kušnír, Ostojič, Jiránek, Podaný - Miloševič, Holík (56. Koreš), Tetour - Schranz (82. Brandner), Holenda, Preisler (61. Djuranovič). Trenér: Hynek.

Reklama

Související témata: