Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 2:3Mladá Boleslav dotahovala marně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Adamský 0 : 1
33. Ciencala 0 : 2
34. Irgl 0 : 3
43. Klepiš 1 : 3
50. Knot 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zakončili první čtvrtinu základní části extraligy výhrou 3:2 na ledě Mladé Boleslavi a ukončili tak sérii tři porážek na kluzištích soupeřů. Domácí dokázali ve třetí třetině snížit z 0:3 na 2:3, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Oceláři tak proti Mladé Boleslavi uspěli po předešlých třech prohrách.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hokejistů Třince.

Článek

Slezané začali ve Škoenergo aréně aktivně a již po 72 sekundách se dostali do vedení, když Adamský našel mezeru mezi Maxwellovými betony. Vyrovnat mohl ve čtvrté minutě Valský, Hrubce ale nepřekonal a poté měl opět více práce americký brankář. Nepřekonali jej však Martin Růžička ani osamocený Hrňa.

Další příležitosti si hosté vytvořili v přesilových hrách při vyloučení Procházky a Knota, vedení však navýšit nedokázali. O obrazu hry výmluvně hovoří počet střel 16:5 ve prospěch Třince v první třetině. Druhý gól však Oceláři nepřidali.

I díky dalším dvěma početním výhodám měli Třinečtí více ze hry rovněž na začátku druhé třetiny, Maxwella v nich však překonat nedokázali. Ve 26. minutě měl vyrovnání na hokejce bezprostředně po návratu z trestné lavice Klepiš, přečíslení dva na jednoho ale ideálně nezakončil.

Až poté si první přesilovku zahráli i domácí, výhodu čtyři na tři ale nezužitkovali. Když se hosté nedokázali prosadit proti početně oslabenému soupeři, udeřili při vlastním oslabení. Ve 33. minutě přidal druhý gól Cienciala, o dvě minuty později přiblížil Třinec k první výhře na ledě Mladé Boleslavi od března 2015 Irgl.

Středočeši ale nerezignovali a v 43. minutě se jim podařilo snížit, když Hrubce o možné druhé čisté konto v sezoně připravil Klepiš. A domácí pokračovali v tlaku. Říhovu střelu ještě Hrubec se štěstím zlikvidoval, ale v polovině třetí třetiny jej prostřelil Knot a domácí se vrátili do hry. Vyrovnat se jim však už nepodařilo.

13. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 43. Klepiš (Valský), 50. Knot (Jan Hanzlík) - 2. Adamský (Polanský, Jank), 33. Cienciala (Rákos), 34. Irgl (O. Kovařčík). Rozhodčí: Hejduk, Bejček - D. Hynek, D. Klouček. Vyloučení: 6:4. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3423.
Mladá Boleslav: Maxwell (41. J. Růžička) - Knot, Jan Hanzlík, Kotvan, J. Říha, Hrdinka, Němeček - P. Musil, P. Holík, Lenc - Valský, T. Knotek, Pacovský - Klepiš, Žejdl, Orsava - L. Pabiška, T. Urban, M. Procházka. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.
Třinec: Hrubec - M. Doudera, Krajíček, Jank, Linhart, Adámek, D. Musil - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Svačina, Polanský, Adamský - Irgl, Cienciala, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata: