Hlavní obsah

Villarreal - Slavia 2:2Sešívaní ztratili nadějný náskok, bod ze Španělska se ovšem cení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Necid 0 : 1
30. Danny 0 : 2
41. Trigueros 1 : 2
44. Bacca 2 : 2
Záznam online reportáže

Villarreal

Fotbalisté pražské Slavie nevyhráli v pohárech venku dlouhých deset let a rovných dvacet zápasů. Ve svém třetím vystoupení v Evropské lize si sice vytvořili nadějný dvoubrankový náskok, nakonec však ve Villarrealu remizovali 2:2. Bod je ovšem cenný. Oba týmy dál vévodí skupině A a za dva týdny se znovu utkají v Edenu.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Slávisté Tomáš Souček (vlevo) a Michal Frydrych zastavují Samu Castilleja z Villarrealu.

Článek
Fotogalerie

Změny budou, avizoval kouč sešívaných Jaroslav Šilhavý. A byly. Do branky se vrátil Laštůvka, na lavičce zůstali Škoda, Hušbauer, Bořil, Stoch, Van Buren i Rotaň. Na trávník se naopak vrátil Portugalec Danny, který hned vedl Slavii s kapitánskou páskou. Také Villarreal výrazně rozložil síly, jen na lavičce zůstal kanonýr Bakambu.

Před zápasem se rozpršelo a slávisté začali na kluzkém trávníku s otevřeným hledím. A než se domácí rozkoukali, už prohrávali. Sešívaní si vzpomněli, jak v úvodním utkání ve skupině porazili Maccabi Tel Aviv - a gólovou spolupráci okopírovali. Levý bek Sobol v 18. minutě přesně odcentroval a hlavičkující Necid zacílil k tyči.

Žlutá ponorka se ploužila po trávníku jako opařená. Proč ji tedy neuzemnit ještě víc...? Ve 30. minutě Slavia předvedla lahůdku, s níž by se neztratila ani v Lize mistrů. Hromada, Frydrych a Sýkora sehráli bleskovou kombinaci na jeden dotek, reprezentační záložník naservíroval míč svému kapitánovi a Danny ho s jistotou uklidil do sítě.

Vyrovnávací gól z ofsajdu

Pohádkový start ovšem jako by Pražany uspal. Villarreallu stačil jediný kolmý průnik, na jehož konci Trigueros chladnokrevně snížil. Což pro změnu opařilo Slavii. Když pak Sobol špatně odkopl míč a Jugas neodhadl Bonerův centr, slavný Kolumbijec Bacca se nenechal pobízet, a hned po dvou minutách ještě do přestávky vyrovnal. Opakovaný záznam sice ukázal, že stál v těsném ofsajdu, gól ovšem platil.

Docela šok, přijít během chvilky o tak nadějný náskok. Nebylo tedy divu, že po přestávce musel Slavii několikrát podržet brankář Laštůvka. A když už byl překonaný, zastoupili ho na brankové čáře Frydrych s Jugasem... Dvě šance domácích zazdil Turek Ünal, a tak ho nahradil obávaný kanonýr Bakambu. Ani ten se však neprosadil, a tak Slavia veze ze Španělska senzační a velmi cenný bod.

Utkání 3. kola základní skupiny A fotbalové Evropské ligy:
Villarreal CF - Slavia Praha 2:2 (2:2)
Branky: 41. Trigueros, 44. Bacca - 18. Necid, 30. Danny. Rozhodčí: Moen - Haglund, Lundberg - Hansen, Nilsen (všichni Nor.). ŽK: R. Soriano, Guerra, Costa - Bořil.
Villarreal: Barbosa - Rukavina, Bonera, Víctor Ruiz, Costa - Guerra - Trigueros, Fornals (77. Castillejo), R. Soriano (46. Čeryšev) - Bacca, Ünal (60. Bakambu). Trenér: Calleja.
Slavia: Laštůvka - Frydrych, Jugas, Deli (46. Bořil), Sobol - Souček, Hromada - Sýkora (84. Stoch), Danny, Zmrhal (69. Van Buren) - Necid. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: