Hlavní obsah

Chomutov - Ml. Boleslav 2:3 SNChomutov prohrál pošesté v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Skokan 1 : 0
9. Růžička 2 : 0
25. Pacovský 2 : 1
30. Procházka 2 : 2
65. Holík (rozhodující nájezd) 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova prohráli v 15. kole extraligy doma s Mladou Boleslaví 2:3 po samostatných nájezdech a připsali si už šestou porážku za sebou. Piráti sice vedli díky brankám Dávida Skokana a Vladimíra Růžičky mladšího už v deváté minutě 2:0, ale ve druhém dějství vyrovnali Dominik Pacovský s Martinem Procházkou a v rozstřelu rozhodl Petr Holík.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Mladé Boleslavi se radují, ilustrační snímek.

Článek

Chomutovští otevřeli skóre už ve druhé minutě, když Poletín našel křižně přes pásmo Skokana, jenž trefil odrytou část branky. Po ubráněné přesilovce hostů se ve výhodě o jednoho hráče prosadil střelou z nulového úhlu Růžička a zvýšil na 2:0.

Středočeši nevyužili ani následující dvě početní výhody. Naopak šance měli domácí. Mrázek po návratu z trestné lavice neuspěl v tandemu s Vondrkou a poté Skokan nezakončil z těsné blízkosti.

Po necelých čtyřech minutách hry ve druhé části byl na čtyři minuty vyloučen Růžička a hosté využili přesilovou hru po 33 vteřinách. Po velkém závaru v Lukešově brankovišti prostřelil změť hráčů Pacovský. V dalším průběhu se vyloučení na obou stranách protnula, což ale žádnému celku k duhu nepřišlo.

V polovině zápasu Mladá Boleslav vyrovnala. Po Musilově ideální přihrávce usměrnil puk za Lukeše Procházka. V dalším průběhu měly oba týmy přesilovku pět na tři, kterou ale ani jeden celek nevyužil, a tak se pokračovalo za stavu 2:2.

Na začátku třetí části Lauko našel Poletína, jehož rána z první brankáři Janu Růžičkovi nadělala dost starostí. Ve 45. minutě Dlapovu ránu od modré tečoval Koblasa do tyčky, na druhé straně si vybruslil před brankoviště Orsava, proti kterému se vytáhl Lukeš. Při sérii vyloučení dostali domácí možnost hrát 35 vteřin před koncem základní hrací doby v pěti proti třem, čehož ale nevyužili.

Do prodloužení se Pirátům přeneslo ještě 37 vteřin výhody dvou hráčů v poli, ale rozhodující branku nevstřelili. K rozhodnutí nestačila ani další početní výhoda Bruslařského klubu, a tak došlo na nájezdy. O vítězi rozhodl ve třetí sérii bekhendovým blafákem Holík, za domácí se ani jeden z pěti exekutorů neprosadil.

15. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - BK Mladá Boleslav 2:3 po sam. nájezdech (2:0, 0:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Skokan (Poletín, Lauko), 9. V. Růžička ml. (Skokan) - 25. Pacovský (T. Knotek, Orsava), 30. M. Procházka (P. Musil), rozhodující sam. nájezd P. Holík. Rozhodčí: M. Petružálek, Pražák - Hynek, Špůr. Vyloučení: 13:12. Využití: 1:1. Diváci: 3767.
Chomutov: Š. Lukeš - Flemming, J. Mrázek, Valach, Rašner, Slovák, Dlapa, Grman - Vondrka, Huml, Tomica - Koblasa, V. Růžička ml., Sklenář - Skokan, Lauko, Poletín - V. Tomeček, Chlouba, Hlava. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Mladá Boleslav: J. Růžička - J. Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Stříteský, Němeček, Hrdinka - Valský, P. Holík, Klepiš - Orsava, Žejdl, Pacovský - Lenc, P. Musil, M. Procházka - Urban, T. Knotek, L. Pabiška. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice