Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 5:0Hokejisté Plzně dostali nařezáno na Hané, nedali tam ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Škůrek 1 : 0
19. Káňa 2 : 0
28. Skladaný 3 : 0
56. Ostřížek 4 : 0
59. Škůrek 5 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v 16. kole extraligy Plzeň vysoko 5:0. Hanáci tak vytěžili maximum ze své třízápasové domácí série, během níž neztratili ani bod, podruhé v jejím rámci navíc vyhráli s čistým kontem, které vychytal díky 19 úspěšným zákroků Branislav Konrád. Dva góly dal obránce David Škůrek. Škoda odehrála čtvrtý duel z pětizápasové šňůry v arénách soupeřů. Naprázdno vyšla podruhé v sezóně.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hokejistů HC Olomouc v nedělním utkání 16. kola extraligy s HC Škoda Plzeň.

Článek
Fotogalerie

Kohouti začali svižně jako v úterý proti Chomutovu a už po 20 vteřinách mohl skórovat Eberle a po něm Laš, brankář Svoboda a obránci Plzně ale byli proti. První šanci hostí měl Čerešňák, jehož ránu ještě tečoval jeden ze spoluhráčů, Konrád však v prvním testu obstál.

Ve 13. minutě hrála Olomouc přes minutu dvojnásobnou přesilovku. A byla využita, když svoji dělovku opět předvedl Škůrek. Hosté pak ubránili klasické oslabení a Gulaš mohl z brejku srovnat - Konrád se vyznamenal. Pak Hanáci přestáli oslabení i šance Indráka s Kubalíkem a sami podruhé udeřili. Obraně hostí ujel Holec, naservíroval kotouč Káňovi a nová posila Hanáků z Brna se trefila přesně.

Druhá třetina začala ranou Stacha do horní tyčky. Plzeň domácí zatlačila, olomoucká tvrz ale odolávala. Ve 28. minutě navíc překonal Svobodu Skladaný a domácí už vedli o tři branky. Škodovka hrála čtyřminutovou přesilovku, Konrád zázračně vykopl střelu Mertla. Hanáci se ubránili, z protiútoku opět mohl skórovat Skladaný, Svoboda ho však vychytal. Kousek od čtvrté branky byl i Mráz, gólman hostí se štěstím vytěsnil puk z brankoviště.

Ve třetí části měl první tutovku domácí Holec, když jel sám na Svobodu, svůj nájezd však v gól nepřetavil. Ve 48. minutě pálil nejlepší střelec soutěže Kubalík, olomoucký brankář znovu skvěle zasáhl. V početní převaze Hanáků doráželi před Svobodou Sundher s Burianem. Uspět se povedlo ale až v 56. minutě Ostřížkovi ze Strapáčovy přihrávky. Na 5:0 pak pečetil výhru Hanáků druhým gólem v duelu v přesilovce Škůrek.

16. kolo hokejové extraligy
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Škůrek (Vyrůbalík, Eberle), 19. J. Káňa (Holec), 28. Skladaný (Burian), 56. Ostřížek (Strapáč), 59. Škůrek (J. Knotek, Laš). Rozhodčí: Hejduk, M. Petružálek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. Diváků: 4507.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Houdek, Ondrušek, J. Galvas, L. Galvas - Eberle, J. Knotek, Laš - Skladaný, Sundher, Burian - Ostřížek, Strapáč, Mráz - J. Káňa, Herman, Holec. Trenéři: Venera, Tomajko a Moták.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, Moravčík, D. Sklenička, J. Kindl, Čerešňák, D. Kvasnička - Gulaš, Mertl, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - P. Straka, Kracík, Schleiss - Hollweg, Kodýtek, Vracovský. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.

Reklama

Související témata: