Hlavní obsah

Zlín - Ml.Boleslav 1:5Zlín zažil minuty hrůzy, Boleslav rychle otočila. Mebrahtu podruhé v české lize dal tři góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Ekpai 1 : 0
25. Přikryl 1 : 1
28. Chaluš 1 : 2
32. Mebrahtu 1 : 3
77. Mebrahtu 1 : 4
80. Mebrahtu 1 : 5
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína prohráli v 11. kole první ligy s Mladou Boleslaví vysoko 1:5. Na první domácí prohře "Ševců" v sezoně se podepsalo sedm hluchých minut v prvním poločase, v nichž Boleslav třemi góly otočila výsledek. Vedoucí branku Zlína vstřelil Ubong Ekpai, tři góly hostů dal Golgol Mebrahtu, další přidali Tomáš Přikryl a Matěj Chaluš. Středočeši tak ve Zlíně vyhráli pošesté v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Mladé Boleslavi se radují z gólu ve Zlíně.

Článek

Svěřenci trenéra Páníka přitom měli vynikající vstup do zápasu a hosty přehrávali rychlostí křídelních akcí. Už ve 3. minutě po levé straně unikl Diop a po jeho centru na zadní tyč vstřelil Ekpai vedoucí branku. O dvě minuty později pro změnu Ekpai z pravé strany našel volného Mehanoviče, který ale hlavou trefil jen břevno. Aktivní domácí si vypracovali i další slibné šance, kterým však chybělo důraznější zakončení.

Jednoznačná převaha Zlín ukolébala, přestal hrát obezřetně v defenzivě a Boleslavští toho využili k obratu. Ve 25. minutě po dlouhém nákopu Fleišmana zaváhali stopeři, k míči se dostal volný Přikryl a pohotově vyrovnal. O tři minuty později Radův trestný kop z pravé strany domácí zadáci podcenili, míč propadl k Chalušovi, který hlavou přidal druhou branku.

Zmar Zlína dokončil ve 33. minutě Mebrahtu, jenž únik po levé straně zakončil střelou k tyči, na kterou brankář Zlámal nedosáhl. Z nepříjemného šoku se Zlín do konce poločasu vzpamatoval, získal územní převahu, ale proti sevřené obraně protivníka se do slibnější šance nedostal.

Po změně stran snaha Zlína o zvrat končila na bezradnosti a nepřesnostech. V pohodě hrající Boleslav toho využila a v 77. minutě udeřila zásluhou Mebrahtua počtvrté. Debakl Zlína dokončil australský útočník třetí brankou deset minut před koncem a ve třicátém utkání v české lize si připsal druhý hattrick.

11. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - FK Mladá Boleslav 1:5 (1:3)
Branky: 3. Ekpai - 32., 77. a 80. Mebrahtu, 25. Přikryl, 28. Chaluš. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Vít. ŽK: Ekpai, Diop - Mebrahtu, Stronati, Fabián. Diváci: 3846.
Zlín: Zlámal - Matejov (77. Džafič), Bačo, Gajič, Holzer - Ekpai, Hronek, Traoré (58. Jiráček), Vukadinovič - Mehanovič (63. Železník), Diop. Trenér: Páník.
M. Boleslav: Agajev - Pauschek, Chaluš, Stronati (85. Magera), Fleišman - Hubínek, Rada - Přikryl, Matějovský (90.+2 Chramosta), Fabián (90.+1 Mingazov)- Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.

Reklama

Související témata: