Hlavní obsah

Blamáž! Outsider po bizarním incidentu vypálil všem favoritům rybník

Benátky/Praha

Nečekaným vítězem nedělního 32. ročníku maratónu v Benátkách se stal domácí vytrvalec Eyob Faniel. Pětadvacetiletý borec místního klubu využil hrubé chyby pořadatelů, kteří vedoucí skupinku navedli mimo vyznačenou trasu! Když si to favorité uvědomili, bylo již pozdě, informuje server listu The Guardian.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Neuvěřitelná chyba organizátorů při maratónu v BenátkáchVideo: sntv

 
Článek

Keňané Abdulahl Dawud, Gilbert Kipleting Chumba, Kipkemei Mutai či David Kiprono Metto patřili k hlavním adeptům na vítězství a svoje kvality také potvrzovali. Na 25. kilometru byli ve vedoucí šestičlenné skupině, která v té době měla na pozdějšího vítěze Faniela více než minutový náskok. V tu chvíli ale došlo k selhání pořadatelů, motocykl zavedl závodníky mimo vyznačenou trasu.

Vytrvalci po ní absolvovali několik stovek metrů, a když omyl zjistili, otočili se zpět a vydali se znovu správným směrem. Ztratili ovšem přes dvě minuty a Faniel se společně s Mohammedem Mussou probojovali do čela závodu. V závěru domácí borec Eritrejce setřásl a stal se prvním italským vítězem za posledních 22 let.

Faniel doběhl do cíle v čase 2:12:16 hod., Mussu porazil o bezmála tři minuty. Maročan Tarik Bamaarouf skončil třetí a Chumba čtvrtý.

Reklama

Související témata: