Hlavní obsah

Obrovský trapas! Slavil na čáře vítězství, až prodělal kalhoty

Toronto

Vyhrál mistrovství Kanady v maratonu, jeho vítězství mělo ale také nádech smůly. Hvězdný Trevor Hofbauer totiž ještě před protnutím cílové pásky mohutně oslavoval své vítězství, až prokaučoval prize money za překonání časového limitu. Myslíte, že ho to mrzí?

Foto: Profimedia.cz

Maraton v Torontu je už tradičně spojen s mnoha rekordy a kuriozitami.

Článek

Trevor Hofbauer se v neděli účastnil národního mistrovství v maratonském běhu na Scotiabank Toronto Waterfront Marathon. Ačkoli v celkové klasifikaci dobíhal devátý, byl prvním Kanaďanem blížícím se do cíle. Pohledem přes rameno ještě rychle zkontroloval, že jeho odstup je příliš veliký na to, aby jeho pozici mohl ještě někdo ohrozit ‒ a začal řádit. Oslavný taneček střídal četné poplácávání s diváky podél trati.

Hofbauer je kanadská vycházející hvězda, která v Torontu debutovala zdrcujícím úspěchem. Jeho čas 2:18:06 určitě budí respekt a úctu. Co se mu ale úplně nepovedlo, byl právě běh v cílové rovince. Jeho bujaré oslavy ještě před protnutím pásky jej připravily o finanční odměnu ve výši zhruba jednoho měsíčního platu.

Možná si neuvědomil, že právě hranice 2 hodin a 18 minut tvoří časový limit, za jehož překonání na něj v cíli čeká další finanční injekce. Těch pouhých šest vteřin tam určitě bylo, Hofbauer měl na překonání limitu velkou časovou rezervu. I ředitel závodu se později vyjádřil do médií, že si Hofbauerovu kreaci také velmi užil, ale pravidla jsou pravidla, a tak šampion ostrouhá, z peněz nebude nic.

Na internetu se o pár dní později k celé situaci vyjádřil i novopečený kanadský mistr: „Upřímně řečeno peníze pro mne nejsou nijak zvláštní motivací. Věřím hlavně v to, aby se člověk snažil žít dobrý život, dělat ty správné věci, pozitivně ovlivňovat společnost a žít s vášní. Pokud bych měl podobnou situaci zažít znovu, udělám to úplně stejně, třeba stokrát za sebou," uzavřel debatu nenapravitelný slavič.

Čemu byste dali přednost vy? Oslavě s diváky, nebo finanční prémii?
Jednoznačně penězům.
68,1 %
Jednoznačně oslavě.
22,6 %
Nevím.
9,3 %
Celkem hlasovalo 3509 čtenářů.

Reklama