Hlavní obsah

Koukalová jede se zpožděním. Biatlonisté zrušili tunel a z léta míří k mrazivé finsko-ruské hranici

Praha

Takřka letní podmínky v tradičním místě přípravy slovinské Pokljuce po krátké domácí zastávce biatlonisté mění ode dneška za severský chlad a první sníh. A jede i Gabriela Koukalová, jíž zdravotní stav zatím nedovoloval trénovat na plno. Avšak podle aktualne.cz vyráží se zpožděním až v pátek a bude trénovat ve speciálním režimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Gabriela Koukalová

Článek

Problém české biatlonové jedničky s lýtky je propírán už pár týdnů, ohrožen je její start na počátku Světového poháru na konci listopadu v Östersundu, možná i vystoupení na olympiádě v únoru.

Jinak ale příprava probíhá bez potíží. „Měli jsem super počasí, prostě nádherné babí léto," vrací se s odstupem šéftrenér reprezentace Ondřej Rybář k tréninkovým jednotkám v Pokljuce. Žádná improvizace, žádné další zdravotní problémy. Až na výjimku - Lea Johanidesová si při pádu na kolečkových lyžích vykloubila palec.

Další plán doznal změny, dnešní cesta do Finska v něm původně nebyla. Biatlonisté ovšem zrušili přípravu v tunelu se sněhem v Oberhofu a zamířili na sever. „Na první sníh," nastínil šéftrenér.

Cílem cesty je Imatra v Karélii až u hranic s Ruskem. Město je v paměti příznivců sportu zaneseno možná z dřívějších dob coby dějiště motocyklových závodů, ale teď patří spíše biatlonistům. „Mají tam novou střelnici a v tuto chvíli již připravený 4,5 km dlouhý lyžařský okruh," dodal šéftrenér. Ve dne tam vládnou teploty kolem nuly, v noci pod ní. Zítra má sněžit.

Reklama

Související témata: