Hlavní obsah

Pardubice - Ml. Boleslav 3:0Pardubice proti Středočechům překonaly černou sérii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Perret 1 : 0
38. Sýkora 2 : 0
52. Beran 3 : 0
Záznam online reportáže

Pardubice

Hokejisté Pardubic porazili v 17. kole extraligy Mladou Boleslav 3:0. Na první gól čekali diváci až do poloviny 29. minuty, kdy skóroval Jordann Perret, ještě ve druhé třetině zvýšil v přesilovce Ján Sýkora a výsledek pak dovršil Matěj Beran. Druhé čisté konto v sezoně vychytal devatenáctiletý Milan Klouček. Dynamo tak ve vzájemných soubojích dosáhlo na vůbec první body po předchozí sérii šesti porážek.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Tomáš Rolinek (vlevo) z Pardubic a Vladimír Eminger z Mladé Boleslavi (vpravo).


Článek

První třetina byla z obou stran čistě zahřívací a k tomu navíc velmi opatrná, takže příliš vzruchu nenabídla. Mladoboleslavští sice dominovali střelecky, jenže první náznak šance měl až v končící osmé minutě Musil. Klouček v pardubickém brankovišti byl pozorný. Domácí se pak ubránili i ve dvou oslabeních při trestech Trončinského a Jána Sýkory.

Ve druhé části se obrázek hry dlouho neměnil. Vybočila z něho jen velká příležitost Žejdla přesně po 25 odehraných minutách, jenže Klouček byl opět na místě. A tak přišel zčistajasna úder na druhé straně: Perret zkusil štěstí bekhendem a nikterak povedený pokus na bližší propadl Maxwellovi až do sítě.

Zvýšit mohli Dušek a poté i Treille, důležitý krok k tříbodovému zisku však Východočeši udělali až před blížící se druhou přestávkou. Nedovoleným bráněním jim k tomu dopomohl Kotvan, jehož pobyt na trestné lavici zkrátil z prostoru mezi kruhy bez přípravy střílející Ján Sýkora, jemuž ideálně nabil Marosz.

Na začátku třetího dějství dohrávali Středočeši téměř celou přesilovku z konce druhé třetiny, ale absolutně nic v ní nevymysleli. Ve 44. minutě dokázal domácí kapitán Rolinek i s jedním z hostujících hráčů na zádech zakončit souboj tváří v tvář proti Maxwellovi, ale neprostřelil ho.

Hosté mohli snížit v početní výhodě, jenže ani tentokrát domácí čtveřici před Kloučkem ničím nepřekvapili. Bývalý pardubický gólman Maxwell se pak hodně zahřál po prohřešku Pacovského, dvoubrankové vedení ale domácí přes několik dobrých pokusů od modré čáry nenavýšili.

Povedlo se to až po pěkné souhře celého třetího útoku Dynama v 52. minutě a zadovce Starého zakončujícímu Beranovi - 3:0. První výhru ve vzájemných utkáních od prosince 2015 už si pak Pardubičtí nenechali vzít.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - BK Mladá Boleslav 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 29. Perret (Tomášek), 38. J. Sýkora (Marosz, Cardwell), 52. M. Beran (Starý, Poulíček). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Diváci: 6394.
Pardubice: M. Klouček - Cardwell, Wishart, Ščotka, Čáslava, Holland, Trončinský - J. Sýkora, Marosz, Rolinek - Perret, Tomášek, S. Treille - M. Beran, Poulíček, Starý - Vondráček, Bojko, Dušek. Trenéři: Holaň, P. Marek a Janecký.
Mladá Boleslav: Maxwell - J. Říha, Kotvan, Knot, Jan Hanzlík, Eminger, Němeček, Hrdinka - M. Procházka, P. Holík, Klepiš - Orsava, Žejdl, Urban - Lenc, T. Knotek, P. Kousal - Pacovský, P. Musil, L. Pabiška. Trenéři: P. Augusta, Ujčík a Žabka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články