Hlavní obsah

Vítkovice - Třinec 1:2Třinec vrátil Vítkovicím prohru a ovládl třetí derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Ciencala 0 : 1
18. Rákos 0 : 2
27. Szturc 1 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejistům Třince se podařilo Vítkovicím oplatit úterní porážku a v 17. kole dnes v Ostravě v moravskoslezském derby zvítězili 2:1. Rozhodující gól vstřelil před vyprodaným hledištěm Daniel Rákos. Nečekaným hrdinou Ocelářů byl ovšem i gólman Jan Strmeň, který v aktuální sezoně zasáhl teprve do třetího utkání a domácím pochytal několik šancí.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Třinečtí hokejisté se radují z gólu. Ilustrační snímek.

Článek

Třinec na odvetu úterního derby nečekaně vytáhl do boje se Strmeněm v brance a bez lídra Polanského, který absentoval z rodinných důvodů, a už ve třetí minutě pohrdl rychlým vedením ve vyložené šanci nepřesnou střelou Martin Růžička.

Hosté ani tak na gól nečekali dlouho. Po vítkovické chybě ještě sólo Irgla odrazil Bartošák, ale vyražený puk ze vzduchu na hranici vysoké hole uklidil do sítě Cienciala. Gól platil až po intervenci videoarbitra.

Derby znovu splnilo předpoklady a třaskavý duel vyprodanou halu nenudil. Vítkovice hrály agresivně a opticky měly navrch, ale narážely na třineckého debutanta. Strmeň odolal i v 70 sekund trvající přesilovce Vítkovic pět na tři i obrovskému závaru, při kterém už domácí oslavovali gól. Marně, videorozhodčí puk za lajnou neviděl.

Hosté naopak z ukázkových brejků soupeře trestali za chyby. V 18. minutě se na dvě přihrávky dostal do sóla Rákos a bekhendem zavěsil.

Vítkovice měly více příležitostí i ve druhém dějství, ale využily jedinou. Szturc ujel po třineckém zaváhání v oslabení a švihem pod horní tyč už Strmeně překonal. Centimetry dělilo od vyrovnání Tybora s Barankou, kteří v přesilovce z brankoviště nedokázali dorazit kotouč do prázdné branky, ale na druhé straně musel Bartošák předvést umění proti Irglovi.

Oceláři v třetí části opevnili střední pásmo, čímž minimalizovali počet nebezpečných situací před vlastní bránou. Vítkovice si souvislejší tlak vytvořily jen v přesilovce, ale větší šanci měl hostující Hrňa, který sám před Bartošákem efektním řešením těsně minul.

Domácí posledních 55 sekund hráli v šesti proti čtyřem, ale třineckou klec už neohrozili.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Szturc (Výtisk, Klok) - 9. Cienciala (Irgl), 18. Rákos (Svačina, Roth). Rozhodčí: Hribik, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 10 004 (vyprodáno).
Vítkovice: Bartošák (57:38 - 57:48 Dolejš) - Hrbas, Baranka, Sloboda, Klok, Trška, Výtisk - Tybor, O. Roman, D. Květoň - P. Zdráhal, Lev, Olesz - Š. Stránský, Kolouch, Szturc - Tomi, Hudeček, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.
Třinec: Strmeň - Krajíček, M. Doudera, Roth, D. Musil, Jank, Linhart, Adámek - Martin Růžička, Marcinko, Dravecký - Svačina, Rákos, Adamský - Hrňa, M. Kovařčík, Chmielewski - Irgl, Cienciala, Kofroň. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec