Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 1:0Kracík rozhodl o výhře lídra extraligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Kracík 1 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 17. kole extraligy Hradec Králové 1:0 a udrželi se na prvním místě v tabulce. Urputný zápas rozhodl ve 34. minutě útočník Jaroslav Kracík. Hosté gólově odpovědět nedokázali a po čtvrté prohře na západě Čech v řadě ukončili devítizápasovou bodovou sérii. Brankář Indiánů Miroslav Svoboda udržel podruhé za sebou a celkově potřetí v sezoně čisté konto.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jaroslav Kracík z Plzně, střelec jediné branky zápasu.

Článek

Domácím vyšel lépe vstup do utkání, již po 30 vteřinách ale po akci Mertla neprostřelil Rybára z mezikruží Gulaš. Za chvíli si slovenský gólman poradil i s dorážkou nepokrytého Chalupy a průnik Petra Straky překazil jen za cenu ohrožení vlastní branky Gregorc. Poté se hosté Indiánům vyrovnali rychlostně a díky dobře organizované obraně další šance Západočechům neumožnili. Naopak v závěru první třetiny během přesilovky nebezpečně pálil Bednář.

Po pauze zahrozil z dorážky kanonýr Kubalík, ale ještě blíž otevření skóre byl ve 26. minutě Koukal, který při přesilové hře střílel bez přípravy z pravého kruhu a Svoboda stihl svým pravým betonem zakročit na poslední chvíli. Plzeňský gólman si neoddychl ani v polovině utkání, kdy ho Koukal zaměstnal i ve vlastním oslabení. Z protiútoku nikým neatakovaný Stach pálil těsně vedle pravé tyče.

Indiáni následně zpřesnili kombinaci a vynutili si nápor. Pokusy Gulaše a Jakuba Kindla ještě hosté přečkali, ale ve 34. minutě zaváhal při rozehrávce Koukal a před brankou osamocený Kracík uspěl střelou z otočky. Od další pohromy uchránil Mountfield jen pozorný Rybár, který stačil zastavit individuální akci Stacha.

Do závěrečné části nastoupili hosté s ofenzivnější taktikou. Blízko vyrovnání se ale ocitli až ve 48. minutě během početní výhody, kdy Kukumberg z levého kruhu trefil břevno. Na druhé straně po průniku Schleisse netrefil odkrytou branku Jones a při lehce zblokovaném pokusu Kubalíka udržel hosty ve hře Rybár.

Pět minut před koncem přihrál Bednář zpoza branky Kukumbergovi, ale Svoboda zasáhl reflexivně ramenem a poradil s i s bekhendovou střelou Jaruška z bezprostřední blízkosti. Strážce plzeňské svatyně přežil i power play Mountfieldu a drží si neprůstřelnost 121 minut a 34 vteřin.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka: 34. Kracík. Rozhodčí: Pražák, Souček - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 7010.
Plzeň: M. Svoboda - Jones, J. Kindl, Čerešňák, Kvasnička, Kaňák, Moravčík - Gulaš, Mertl, Schleiss - Indrák, Stach, D. Kubalík - M. Chalupa, Kracík, P. Straka - Hollweg, Preisinger, Kodýtek. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Jiří Hanzlík a Čihák.
Hradec Králové: Rybár - Cibulskis, Gregorc, Rosandič, Graňák, Pláněk, Vydarený - Köhler, Dragoun, Vopelka - Jaroslav Bednář, Kukumberg, M. Látal - Cingel, Koukal, Červený - Jarůšek, Berger, R. Pavlík. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: