Hlavní obsah

Jihlava - Chomutov 4:3 SNJihlava po dokonalém obratu zdolala Piráty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Tomica 0 : 1
17. Valach 0 : 2
21. Růžička 0 : 3
25. Rys 1 : 3
48. Čachotský 2 : 3
60. Kubalík 3 : 3
65. Zeman (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Jihlavy zdolali v 17. kole extraligy po dokonalém obratu Chomutov 4:3 po samostatných nájezdech a radovali se z druhé výhry z posledních šesti zápasů. Dukla prohrávala už 0:3, ale nakonec se radovala díky vítězné brance útočníka Adama Zemana, který po zranění nastoupil poprvé v sezoně. Piráti prohráli sedmý z posledních osmi duelů.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Fanoušci Dukly Jihlava. Ilustrační snímek.

Článek

Chomutov se na Horáckém zimním stadionu představil poprvé po téměř třech letech od semifinále první ligy ze sezony 2014/15. Dukla začala aktivně, měla výhodu přesilové hry, ale největší šanci na vstřelení gólu měli paradoxně hosté. V osmé minutě v průběhu oslabení ujel Vondrka, kterého dokázal vychytat Škarek.

Severočeši se dostali do vedení v deváté minutě po špatné rozehrávce Jiránka ve vlastním obranném pásmu. Kotouč směrující na Kubalíka totiž vystihl Tomica a otevřel skóre utkání.

V polovině 17. minuty vedli hosté už o dvě branky, když při signalizovaném vyloučení propálil z levého kruhu na vhazování Škarka Vondrka. Po 28 vteřinách druhé části hry na rozdíl tří branek upravil Vladimír Růžička mladší, který se nejlépe zorientoval při závaru před jihlavskou brankou a bekhendem poslal puk do odkryté branky.

Dukla se dostala do hry na konci 25. minuty. Seman vyhrál buly na Čachotského, který v pádu ještě stihl poslat kotouč na Ryse, který druhou brankou v sezoně snížil. Poté domácí přežili téměř minutu a půl trvající oslabení tří proti pěti.

Ve 44. minutě mohl Seman vstřelit kontaktní branku, ale poprvé ho vychytal Laco a podruhé jeho střela zamířila do levé tyče. Na rozdíl jediné branky se Dukla dotáhla až necelých 13 minut před koncem třetí třetiny. Svůj premiérový start v extralize za Duklu oslavil Adam Zeman, který posunul na Čachotského před brankou, jenž překonal Laca.

Dukla byla v tlaku. V závěru utkání měla výhodu přesilové hry, během které soupeře zamkla v jeho obranném pásmu, ale neuspěla. Vyrovnat se podařilo domácím 3,8 vteřiny před koncem, kdy se při hře bez brankáře prosadil Kubalík.

V prodloužení se nerozhodlo. V jeho polovině měl největší šanci domácí Suchánek, který ale trefil z mezikruží jen levou tyč. V rozstřelu se za domácí trefil Čachotský, Zeman i Seman a za hosty se prosadil jen Huml.

17. kolo hokejové extraligy:
HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Rys (Čachotský), 48. Čachotský (A. Zeman), 60. T. Kubalík (Šidlík, Čachotský), rozhodující sam. nájezd A. Zeman - 9. Tomica, 17. Vondrka (Sklenář, Slovák), 21. V. Růžička ml. (Tomica). Rozhodčí: Hradil, Pavlovič - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4421.
Jihlava: Škarek - De la Rose, Suchánek, Bryhnisveen, J. Zdráhal, Šidlík, Ulrych, Váňa - T. Kubalík, Skořepa, Jiránek - Čachotský, F. Seman, Rys - Žálčík, M. Hlinka, Anděl - Diviš, R. Hubáček, A. Zeman. Trenéři: Vlk a F. Zeman.
Chomutov: J. Laco (od 3. sam. nájezdu Š. Lukeš) - Flemming, J. Mrázek, Valach, Grman, Slovák, Dlapa, L. Chalupa - Lauko, V. Růžička ml., Tomica - V. Tomeček, Huml, Poletín - Vondrka, Skokan, Sklenář - J. Havel, Chlouba, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: