Hlavní obsah

Litvínov - Zlín 1:3Zlín vyhrál v Litvínově a zastavil sérii tří výher Severočechů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Honejsek 0 : 1
18. Klhůfek 0 : 2
33. Bukarts 0 : 3
55. Kubát 1 : 3
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Zlína zvítězili v 19. kole extraligy na ledě Litvínova 3:1 a potvrdili, že se jim proti Vervě daří. Berani vyhráli šestý z posledních sedmi vzájemných soubojů. O branky vítězů se postarali útočníci Antonín Honejsek, Pavel Klhůfek a Roberts Bukarts. Brankáře Libora Kašíka připravil o čisté konto v 55. minutě obránce Karel Kubát, který stanovil konečný výsledek. Litvínov neuspěl poprvé po sérii tří výher.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Pohled na litvínovskou střídačku, v pozadí zprava trenér Radim Rulík a jeden z jeho asistentů Jiří Šlégr.

Článek

Litvínov nastoupil bez svého nejproduktivnějšího hráče Františka Lukeše. První příležitost zápasu měl ve čtvrté minutě Jurčík, který pohotově vypálil bez přípravy, ale Kašík zakročil lapačkou. Na druhé straně už zvedal ruce Okál, ale puk škrtnul pouze boční síť.

V osmé minutě pomohla Beranům do vedení chybná rozehrávce domácích a Honejsek se z mezikruží trefil přesně mezi Petráskovy betony. Hosté byli i nadále aktivnější. Aktivní Okál se natlačil přes Douderu do šance, Petrásek byl ale pozorný. V závěru první třetiny po Kašíkově chybné rozehrávce trefil Gerhát pouze brankovou konstrukci. Na druhé straně se z protiútoku prosadil po individuální akci Klhůfek a zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

I druhá část patřila hostům. Okál našlápl na pravém křídle, ale zblízka zamířil těsně vedle pravé tyčky. Ojedinělou šanci domácích měl Jánský, který si poradil s Kašíkem, poté však nedokázal kotouč nasměrovat do odkryté branky a trefil pouze tyčku.

A tak se opět radovali hosté. Robert Bukarts dostal příliš prostoru ke své nechytatelné střele a zvýšil na rozdíl tří branek. V závěru druhé části se do sólového úniku dostal obránce Matějíček, Petrásek mu ale skokem pod nohy šanci sebral. Domácí brankář za nedovolený zákrok vyfasoval dvouminutový trest za podražení.

Do závěrečné části vstoupili domácí aktivně. Nejprve se ovšem neprosadil tvrdou ranou Ihnacak a neuspěl ani jeho spoluhráč z útoku Hanzl. V další šanci byl aktivní Jánský, místo puku ale doklouzal do branky sám litvínovský útočník.

V 50. minutě mohli zvýšit hosté. Po Ondráčkově střele poskakoval kotouč na brankovišti, Gula se ale pohotově zorientoval a odpálil jej do bezpečí. Hosté při trestech Matějíčka a Robertse Bukartse hráli oslabení ve třech proti pěti a ke snížení toho využil Kubát.

O tři minuty později se Černý natlačil do zakončení, Kašík však společně s obránci puk zalehl těsně před brankovou čárou. Závěr utkání byl z obou stran plný nervozity a vyloučení. Zlínští si ale náskok pohlídali a dočkali se plného bodového zisku poprvé po šesti zápasech.

19. kolo hokejové extraligy
HC Verva Litvínov - Aukro Berani Zlín 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 55. Kubát (Gula, Ihnacak) - 8. Honejsek, 18. Klhůfek (Okál), 33. Roberts Bukarts (Valenta, Honejsek). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Pešek, J. Svoboda. Vyloučení: 6:8, navíc Kubát (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4278.
Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek - Jánský, V. Hübl, Gerhát - M. Hanzl, Ihnacak, J. Černý - Vandas, Jurčík, Trávníček - M. Hořava, Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Řezníček - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice