Hlavní obsah

Brno - Sparta 3:2 PPSparta pod vedením nového kouče Výborného dosáhla v Brně na bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Nečas 1 : 0
18. Kudrna 1 : 1
26. Zohorna 2 : 1
35. Forman 2 : 2
62. Hruška 3 : 2
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Sparty pod vedením nového trenéra Františka Výborného prohráli v 19. kole extraligy v Brně s Kometou 2:3 v prodloužení. Pražané ukončili sérii tří zápasů, ve kterých vyšli bodově naprázdno. O výhře Brna rozhodl v 62. minutě Jan Hruška.

Foto: Václav Šálek, ČTK

První gól v síti sparťanského brankáře Davida Honzíka. Autor trefy Martin Nečas není na snímku.

Článek
Fotogalerie

V sestavě Brna se objevil po měsíční přestávce uzdravený obránce Ondřej Němec, Sparta naopak představila poprvé novou posilu zadních řad Zbyňka Michálka.

Aktivnější Kometa si vypracovala v úvodních minutách převahu, ze které také vytěžila úvodní branku. V šesté minutě využil první přesilovku Nečas, který prostřelil brankáře Honzíka. O pět minut později ještě trefil domácí obránce Malec tyčku.

Sparta se po čtvrthodině probrala a srovnala krok. Těžila z důrazného napadání soupeře a dobrého bránění středního pásma. Domácí hokejisté ztratili jistotu při zakládání útočných akcí a jejich chyby Pražané využívali k bleskovým protiútokům.

V kritických momentech podržel tým brankář Čiliak, který zlikvidoval nájezdy Pecha a Formana. Ovšem další hrubku už brněnský brankář nezachránil. Po špatné rozehrávce domácích se dostali do brejku Vrána s Kudrnou, který srovnal skóre.

Podobným způsobem nabídla Sparta svému soupeři získat zpět jednobrankový náskok. Ve 26. minutě získal snadno u středové čáry kotouč Mallet, jenž vytáhl brankáře Honzíka do strany a chytře přihrál najíždějícímu Hynku Zohornovi, jenž snadno trefil volnou polovinu branku.

Ke druhému srovnání skóre Spartě napomohla po vyloučeních Nahodila a Gulašiho početní výhoda pět na tři. Po spolupráci s Michálkem brankáře Čiliaka překonal ve 35. minutě Forman.

V závěrečné třetině ve vyrovnaném průběhu Sparta zpřesnila defenzivu, rozhodnutí ale přineslo až prodloužení. V něm po akci Zohorny s Nečasem překonal brankáře Honzíka Hruška.

19. kolo hokejové extraligy
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 3:2 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Nečas (Mallet), 26. H. Zohorna (Mallet), 62. J. Hruška (H. Zohorna, Nečas) - 18. A. Kudrna (P. Vrána, Rousek), 35. Forman (Z. Michálek). Rozhodčí: Kubuš (SR), Šír - Lhotský, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Krejčík, Gulaši, Štencel, Malec, Bartejs - M. Erat, Nečas, Zaťovič - Dočekal, L. Čermák, T. Svoboda - H. Zohorna, J. Hruška, Mallet - Haščák, V. Němec, Nahodil. Trenéři: L. Zábranský st., Pokorný a Haken.
Sparta: Honzík - Z. Michálek, T. Pavelka, Kalina, J. Mikuš, Tomáš Dvořák, Švrček, Piskáček - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, P. Vrána, Rousek - Reichenberg, Klimek, Říčka - Uher, Černoch, Smejkal. Trenéři: F. Výborný a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: