Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 3:0Teplice vyhrály nad Slováckem, dva góly dal Vaněček

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Fillo 1 : 0
52. Vaněček 2 : 0
75. Vaněček 3 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic ve 13. kole první ligy díky dvěma brankám Davida Vaněčka a zásahu Martina Filla zdolali 3:0 Slovácko a udrželi domácí neporazitelnost v této sezoně. Hosté naopak natáhli sérii bez vítězství v nejvyšší soutěži už na deset zápasů a od pásma sestupu je dělí jediný bod.

Foto: FK Teplice

Fotbalisté Teplic slaví gól Martina Filla do sítě Slovácka (ilustrační foto)

Článek

Tepličtí měli od začátku navrch, ale pokusy Kroba ani Krále hostujícímu brankáři Daňkovi příliš problémů nenadělaly. Domácí se dočkali v 35. minutě, kdy si na rohový kop naběhl Fillo a levačkou tečoval míč do horního rohu. Vzápětí tvrdě vypálil Rezek, ale jeho ránu zblokoval jeden z obránců.

Slovácko se osmělilo až po přestávce, ale Navrátil zpoza vápna mířil těsně vedle. Ze strany hostů šlo o ojedinělý pokus a v 52. minutě se Teplice ujaly dvoubrankového vedení. Vaněček se na levé straně probil k míči a povedenou střelou ho poslal k tyči.

Slovácko se po druhé inkasované brance probralo. Snížit mohl Zajíc a ve slibných šancích neuspěli ani Navrátil s Havlíkem. V 75. minutě ale veškeré naděje hostů na obrat vzaly za své po přesné hlavičce Vaněčka. Nejlepší střelec Teplic si připsal sedmý gól v ligové sezoně.

Teplice tak ani v sedmém domácím ligovém utkání neprohrály a bilanci na Stínadlech si vylepšily na pět vítězství a dvě remízy. Slovácko se naopak dál trápí. Už deset kol nevyhrálo (6 porážek, 4 remízy) a trenér Kordula se ani v sedmém ligovém utkání na lavičce týmu z Uherského Hradiště nedočkal vítězství.

13. kolo první fotbalové ligy
FK Teplice - 1. FC Slovácko 3:0 (1:0)
Branky: 52. a 75. Vaněček, 36. Fillo. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Koval. ŽK: Hyčka - Divíšek, Navrátil, Hofmann. Diváci: 3252.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Fillo (50. Hyčka), Kučera, Král, Soungole (63. Trubač), Jan Rezek (87. Šup) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Šimko, Divíšek (63. Reinberk) - Navrátil, Šumulikoski, Machalík (84. Sadílek), Daníček (57. Jakub Rezek), Havlík - Zajíc. Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: